Кипър се подготвя да приеме за временно настаняване около 2500

...
Кипър се подготвя да приеме за временно настаняване около 2500
Коментари Харесай

Кипър приема временно в курортите си 2500 украински бежанци

Кипър се приготвя да одобри за краткотрайно настаняване към 2500 украинци в курортните комплекси в югоизточната част на острова. Хотелиерите ще получат дотация от по 50 евро на стая.

Правителството ще помогне на украинци, блокирани в Египет като туристи след експлоадирането на войната в страната им, да дойдат и отседнат в хотели на острова. Очакват се към 2500 души.

По-късно ще бъдат добавени и други категории украински бежанци, които могат да бъдат настанени в хотелите, чиито предложения са утвърдени, споделиха от Министерството на туризма.

Хотелите, към които те ще бъдат ориентирани, са в известния курортен регион на Агия Напа, разчитащ главно на съветския туристически пазар.

Правителството изисква от тях да имат налични неотложно и за интервала до 30 април минимум 50 стаи. То ще заплаща по 50 евро дневно дотация за всяка заета стая.

От началото на съветската инвазия до момента Кипър е посрещнал съвсем 3000 украински бежанци. Над 70 души от тях са показали интерес към даването на статут на краткотрайна протекция, до момента в който други 20 са подали молби за леговище, сочат данните на Вътрешното министерство.

В доста от случаите става въпрос за приемане на членове на фамилии на украинци, живеещи на острова, които съгласно статистиката са над 4600 души.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР