Кипър е с „оранжево” ниво на опасност заради мощния циклон

...
Кипър е с „оранжево” ниво на опасност заради мощния циклон
Коментари Харесай

Оранжев код за опасност в Кипър заради очакван циклон


Кипър е с „ оранжево” равнище на заплаха поради мощния циклон „ Кармел”, който ще връхлети острова тази нощ, осведоми БНР. Полицията, противопожарната работа, Гражданска отбрана, общините оповестиха, че са в подготвеност за реакция. Те издадоха рекомендации към жителите за защитни ограничения за тяхната сигурност.

Комбинация от доста мощни ветрове, продължителни превалявания, интензивни гръмотевични стихии и гневно море ще стовари върху острова циклонът „ Кармел”, предвижда Метеорологичната работа на Кипър.

Тя издаде „ оранжево” предизвестие за заплаха, което е в действие от 21.00 ч. през днешния ден до 13.00 ч. в понеделник.

Пикът на циклона ще бъде доближат в неделя.

Най-силно наранени ще бъдат западното и южното крайбрежие на острова. Очаква се бурята да аргументи повреди и вреди.

Подобни рискови метеорологични феномени се случват един път на три години в Кипър, споделиха специалистите.

Пред наближаващия „ Кармел” полицията, противопожарната работа, Гражданска отбрана, общините оповестиха цялостна подготвеност за реакция и избавителни дейности.

Те издадоха указания към жителите какви защитни ограничения да подхващат за отбрана на живота и домовете си. Сред рекомендациите са да се отстранен или укрепят всички преносими предмети и обекти, изключително по крайбрежието, да се слагат торби с пясък край къщите в регионите, предразположени към наводнения, да се ограничи придвижването с транспортни средства или пешком.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР