Киномания открива седмицата днес в 18,30 с италианската класика „Фортунела“

...
Киномания открива седмицата днес в 18,30 с италианската класика „Фортунела“
Коментари Харесай

Между два свята с Жюлиет Бинош на Киномания в Пловдив

" Киномания " открива седмицата през днешния ден в 18,30 с италианската класика „ Фортунела “ с присъединяване на Джулиета Мазина и Алберто Сорди по сюжет на Федерико Фелини. Филм за преживелиците на наивната Нанда, известна като Фортунела, разкъсвана сред любовта си към дребния търговец Пепино, който ѝ изневерява, несигурното битие с натрупа второразредни артисти и фантазията за невероятно изплъзване с хипотетичния доблестен и богат татко. Филм по сюжет на към този момент популяризиралия се Фелини, който не е режисиран от него, а от фамозния драматург и комедиант Едуардо де Филипо в присъщия му фантасмагоричен и занимателен жанр. Мазина и Сорди са в стихията си, на върха на славата. Музикалната тематика, прочула се 14 години по-късно от „ Кръстникът “, в действителност е композирана автентично от Нино Рота за този филм.



" Фортунела " с Джулиета Мазина

По-късната прожекция от 20:45 ч. ще бъде на френския „ Между два свята “ с присъединяване на Жюлиет Бинош. Заснет по документалния репортаж на журналистката Флоранс Обенас, филмът разкрива провокациите в всекидневието на елементарните служащи в Северна Франция. Работейки под прикритие, Мариан стартира ред неблагодарни работи, в това число и чистачка на фериботите през Ламанша. Тя се сприятелява с другите отрудени дами, само че рано или късно ще се сблъска с етичните проблеми, провокирани от методите ѝ на изследване. Режисьорът Еманюел Карер е почитан публицист, а третия му режисьорски филм го води в напълно новата територия на реализма. „ Между два свята “ сбито и без мелодрама се заравя дълбоко в днешните обществени действителности.

Билетите са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното, а онлайн резервации могат да се вършат на kinolucky.com. Цените са 8лв и 6 лева за учащи и пенсионери, а за „ Класически удоволствия “ – 7 и 5 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР