Кинофествалът в Кан, който беше отменен през пролетта заради пандемията

...
Кинофествалът в Кан, който беше отменен през пролетта заради пандемията
Коментари Харесай

Фестивалът в Кан със символично издание през октомври |

Кинофествалът в Кан, който беше анулиран напролет поради пандемията от COVID-19, ще провежда алегорично мини издание в края на октомври с прожекция на четири кино лентата от формалната селекция за 2020 година

Минифестивалът ще стартира във Фестивалния замък с прожекция на " Триумф " на Еманюел Коркол и ще приключи с " Двамата алфредовци " на Брюно Подалидес.

От 27 до 29 октомври ще бъдат показани също " Истински майки " на японката Наоми Кавазе и " Начало " на грузинката Деа Кулумбегашвили, който завоюва премията " Златна раковина " за най-хубав филм на кинофестивала в Сан Себастиан.

Жури, чийто състав ще бъде обявен в допълнение, ще присъди награди " Златна палма " за късометражен филм и премиите на Синефонадсион за нови гении.

След като кинофестивалът в Кан беше анулиран напролет, уредниците оповестиха формалната селекция от 56 кино лентата. Някои от тях бяха показани на други фестивали, като Венеция или Сан Себастиан.

Кинофестивалът във Венеция, въпреки и с доста по-малко наличие от нормалното и непоколебим хигиеничен протокол, беше първият от огромните, който сподели, че празниците на седмото изкуство са вероятни и в изискванията на пандемията от Covid-19.

Организаторите на кинофестивала в Кан, който е най-престижният в света, се надяват следващата година да проведат 74-ото издание от 11 до 22 май.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР