Кино-литературният фестивал Синелибри“ ще се проведе между 13 и 29

...
Кино-литературният фестивал Синелибри“ ще се проведе между 13 и 29
Коментари Харесай

17 филма в програмата на „Синелибри“ във Варна

Кино-литературният фестивал „ Синелибри “ ще се организира сред 13 и 29 октомври във Варна под мотото „ Метаморфози “.

Публиката ще има опция да гледа 17 кино лентата.

Събитието се организира във Фестивалния и конгресен център. Билети може да закупите на касата на ФКЦ и на fccvarna.bg.

ПРОГРАМА ЗА СИНЕЛИБРИ ВАРНА 2023

13 октомври, 20:00 ч., КАПИТАНЪТ

„ Капитанът “ споделя историята на Салваторе Тодаро, който избавя живота на моряци от противников транспортен съд, застрашавайки сигурността на личната си подводница и нейния екипаж. Филмът е мощен апел за издигане на човешката взаимност над бруталната логичност на военния протокол.

14 октомври, 18:00 ч., ОПЕРАЦИЯ НАПОЛЕОН

Адвокатка е забъркана в интернационален скрит план, откакто е упрекната в ликвидиране, което не е направила. Единственият й късмет да оцелее е разкриването на тайната на остарял немски аероплан от Втората международна война, открит на най-големия хладилник в Исландия.

15 октомври, 18:00 ч., ИСТОРИИ, КОИТО НЕ СА ЗА РАЗКАЗВАНЕ

Пет комични истории, фокусирани върху страстите на основните герои, се кръстосват по случайност. Звездният актьорски състав придава необикновен сексапил на този подигравателен пъзел от неуместни обстановки, смущаващи произшествия, прояви на двуличие и изненадващи обрати.

16 октомври, 20:00 ч., ГОСПОДИН БЛЕЙК НА ВАШИТЕ УСЛУГИ

Андрю Блейк, овдовял английски предприемач, приема работа като иконом във Франция, с цел да запази загатна за починалата си брачна половинка. Животът му претърпява поврат, до момента в който се ориентира в ексцентричното държание на господарката на имението и прислугата.

17 октомври, 20:00 ч., ВАЙМАР ЕКСПРЕС. ПРИСЪСТВИЕТО НА МИЛЕНА ФУЧЕДЖИЕВА, РЕЖ.

Когато литературната популярност анулира хуманността, едно пътешестване се трансформира в път към Ада. Смразяващо проучване на пропагандата за нацистка културна надмощие над Европа от страна на Йозеф Гьобелс, Фани Попова-Мутафова, Кнут Хамсун, Робер Бразийяк.

18 октомври, 20:00 ч., САМО НИЕ ДВАМАТА

Бланш среща Грег и взема решение, че е попаднала на идеалния мъж. Обзета от еуфория, тя последователно се дистанцира от приятелите и фамилията си, в това число от своята сестра близначка. Скоро се оказва въвлечена в токсична връзка с завладяващ и рисков човек.

19 октомври, 19:00 ч., ЗВЯРЪТ

В близкото бъдеще, където страстите са се трансформирали в опасност, Габриел взема решение да „ пречисти “ ДНК-то си в машина, която ще я потопи в предходните й животи и ще я избави от всевъзможни мощни усеща. Тогава тя среща Луис...

20 октомври, 20:00 ч., НЕВЕРОЯТНОТО СТРАНСТВАНЕ НА ХАРОЛД ФРАЙ

Харолд е елементарен възрастен мъж, който постоянно е живял някак „ в профил “. Докато един ден не получава писмо от Куини - болна другарка, която не е виждал от 20 години. Когато отива до пощата, с цел да й върне отговор, Харолд не се връща назад вкъщи.

21 октомври, 18:00 ч., СТРАСТИ В КУХНЯТА

Звездите на френското кино Жулиет Бинош и Беноа Мажимел, някогашна двойка в живота, се превъплъщават в облиците на Йожени, уважавана готвачка, и Доден Буфан, изискан чревоугодник и кулинарен началник, за който тя работи през последните 20 години.

22 октомври, 18:00 ч., ЛЮБО

Семейството на Любо става жертва на организация за генетични опити. Принуден да стартира нов живот, той основава друго семейство, само че призраците от предишното не му дават покой. Ще разбере ли в миналото какво се е случило с децата му? Любо приготвя възмездие с непредвидени последици…

23 октомври, 20:00 ч., ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Е МОЕ

Мадлен Вердие, безпарична актриса, е упрекната в убийството на прочут продуцент. С помощта на най-хубавата си другарка тя потвърждава виновността си и е оправдана за самозащита. Настава време на популярност и триумфи, до момента в който един ден истината не става ясно.

24 октомври, 20:00 ч., ДВОРЕЦЪТ

Действието се развива в първокласен швейцарски хотел в курорта Гщаад в новогодишната нощ на 1999-а против 2000 година. Гости от целия свят - богати, известни и претенциозни, се стичат на обилна вечеря, само че празненството претърпява непредвиден поврат. Преплитането на обособените истории и конфликтът на разнообразни персонажи основават неуместна черна комедия, цялостна с провокации.

25 октомври, 20:00 ч., ПРЕКРАСНО ЛЯТО

Дева Касел е в ролята на предизвикателния модел Амелия. Тя вкарва приятелката си Джиния в свят на актьори бохеми, където влюбването се оказва неизбежно. Действието се развива в Торино през лятото на 1938 година, в навечерието на Втората международна война.

26 октомври, 20:00 ч., ДИАБОЛИК: ГИНКО В АТАКА!

Действието се развива в измисления град Клервил в края на 60-те години. Безмилостният апаш Диаболик и неговата съучастничка Ева Кант се забъркват в ново премеждие против контрольор Гинко, който е по-борбен и съдбоносен от всеки път.

27 октомври, 20:00 ч., ПЛИТКАТА

Смита, Джулия и Сара са три дами от разнообразни краища на света, които в никакъв случай не са се срещали, само че ги свързва нещо интимно и неповторимо. Адаптация по едноименния бестселър, „ Плитката “ е въздействащ роман за смелостта в лицето на тестванията и несгодите.

28 октомври, 18:00 ч., Пожарна охрана ЧЕРНИТЕ ПЪТЕКИ

Писател със податливост към рисковите прекарвания и свободните връзки претърпява случай и изпада в кома. Основано на действителни събития, това бягство от обезумелия свят е история за силата на духа, изцелението и повторното свързване със себе си.

29 октомври, 18:00 ч., АНСЕЛМ

Анселм Кифер е един от най-големите модерни художници и скулптори. Разказът за неговото минало разсейва границата сред филм и живопис и предлага на фена неповторимо кинематографично преживяване, което се гмурка надълбоко в работата на създателя

Деветият Международен кино-литературен фестивал Синелибри ще изкушава феновете в столицата и още шест местоположения в страната в дните сред 6 и 29 октомври.

С мотото „ Метаморфози “ фестивалът отбелязва 140 години от рождението на Франц Кафка, една от най-значимите и авторитетни фигури в литературата на XX век. Наред с Джеймс Джойс и Марсел Пруст, Кафка е считан за един от „ тримата влъхви “ на модерната литература. Мотото се асоциира директно с новелата „ Метаморфозата “, емблематична творба на писателя, оповестена за пръв път през 1915 година.

Във визията фестивалните събития са алегорично обединени от пеперудата като олицетворение на концепцията за непрекъснатите метаморфози в природата. По подобен метод литературата, попаднала във фокуса на огромните киновизионери, търпи смайващи метаморфози по пътя към огромния екран и носи приятност на всички сетива.

Публиката на Синелибри 2023 ще има достъп до повече от 60 кинозаглавия, отличени в Кан, Венеция, Берлин, Торонто и на други влиятелни фестивали. Както постоянно, селекцията е безкомпромисна, а всеки от филмите е образец за досетливост и храброст при превода на съответното литературно произведение на езика на киното. Тази година изданието обгръща четири състезанието: за пълнометражен игрален филм, за документален филм, за късометражен филм и за костюми. Програмата изобилства от национални и международни министър председатели, снимани от всепризнати майстори в региона на акомодацията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР