Кино-литературният фестивал „Синелибри“ представя филма „Любимата формула на професора“ на

...
Кино-литературният фестивал „Синелибри“ представя филма „Любимата формула на професора“ на
Коментари Харесай

Японската култура се включва в програмата на фестивала Cinelibri

Кино-литературният фестивал „ Синелибри “ показва кино лентата „ Любимата формула на професора “ на японския режисьор Такаши Коидзуми и премиерно за българската аудитория издание на едноименния разказ на японската писателка Йоко Огава. Прожекцията ще се състои на 20 октомври от 19:00 ч. в Дом на киното, а представянето на книгата ще бъде директно преди кино лентата. Цената на билета е 10 лева Събитието е част от 28-ите Дни на японската просвета.
По време на събитието гостите ще се потопят в атмосферата, съпровождаща основаването на киноадаптацията на романа и ще станат съпричастни със ориста на героите. За да се реализира още по-автентично чувство, ще бъде сервирано саке.
Едноименният разказ „ Любимата формула на професора “ на Йоко Огава, публикуван през 2003 година, осъществя над 1 милион продадени екземпляра единствено в границите на три месеца. Награден е с влиятелното отличие „ Йомиури “ през 2004 година и Награда на японските книгоразпространители. През 2008 година филмът, екранизация на романа, на японския режисьор Такаши Киодзуми печели премия за най-хубав режисьор от Farj Film Festival, а също и премия за музика от Mainichi Film Concours.
„ Любимата формула на професора “ споделя историята на млада самотна майка и нейния десетгодишен наследник, който се среща с възрастен професор по математика с неизмеримо мозъчно увреждане. Това е омагьосваща история за умеенето ни да живеем в сегашното, както и за всички специфични „ формули “, от които е построено фамилията.
Дните на японската просвета се провеждат в Република България от Посолството на Япония от 1990 година За двадесет и осма поредна година българската аудитория има опция да се допре до античното и актуалното лице на богатата японска просвета.
Дните на японската просвета през 2017 година се реализират със съдействието на Клуба на приятелите на Япония в България „ Нихон Томоно Кай “ и с общителната финансова поддръжка на: Astellas, Canon, Fanuc, Geotechmin, JTI, Kaliakra Wind Power, LB Bulgaricum, Lexus, Mitsubishi Corporation, Mitsubishi Electric – ClimaCom, Toshiba, Toyota, YAZAKI и Yokogawa България.
Повече информация за програмата на Дните на японската просвета 2017 може да намерите на: https://www.facebook.com/DaysJapaneseCulture/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР