Кимброу и Песке премахнаха панела от товарния отсек, позиционираха го

...
Кимброу и Песке премахнаха панела от товарния отсек, позиционираха го
Коментари Харесай

УСПЕХ: Астронавтите Тома Песке и Шейн Кимброу инсталираха втория от новите слънчеви панели на МКС!

Кимброу и Песке отстраниха панела от товарния отсек, нареждаха го на целевото място, свързаха кабелите и най-после го разпростряха. Това бе третата “космическа разходка ”, извършена от астронавтите през този месец. По време на миналата на 16-ти и 20-ти юни, Кимброу и Песке разпростряха първия безоблачен панел. 

Всеки от новите панели генерира над 20 киловата електрическа мощ. Планирани са три задачи на американските кораби “Карго Драгън ” за доставката на общо шест панела, по два на всяка задача. Първата от тези задачи е в ход, а доставените от нея панели са към този момент конфигурирани. 

Напомням на читателите, че Международната галактическа станция е в употреба в продължение на повече от две десетилетия и тя старее. Най-същественият симптом за стареенето се показва в спад на генерираната електрическа мощ. Когато МКС бе нова, тя генерираше 250 киловата електрическа мощ, а в този момент – единствено 160 киловата мощ. Остарелите слънчеви панели няма да бъдат отстранени, само че ще продължат да работят взаимно с новите. 

Вчерашната “космическа разходка ” бе 241-вата по градежа и поддръжката на МКС, общо девета за Кимброу и пета за Песке.

За повече информация: НАСА

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР