Ким Колинс е единственият атлет, който записа участия на двете

...
Ким Колинс е единственият атлет, който записа участия на двете
Коментари Харесай

Ким Колинс сложи край на най-дългия спринт на 41 години

Ким Колинс е единственият спортист, който записа участия на двете международни шампионати по лека атлетика в зала в Бирмингам. След като през 2003 година той завоюва сребърен орден, през вчерашния ден 41-годишният феномен от Сейнт Китс и Невис преодоля сериите на 60 м, само че не започва в полуфиналите поради травма. По-късно Колинс разгласи, че това е било последното му съревнование.

“Това е. Моето последно съревнование. Просто не мога да го върша повече. Разбира се, усещам се млад, само че тялото е минало през доста неща през годините, време е да кажа 'довиждане’”, сподели Колинс.

По щастлива случайност на събдата Колинс бяха в последното си съревнование с 16-годишния малтийски възпитаник Джейкъб Ел Аида, който беше най-младият участник. Тийнейджърът не пропусна опцията да почерпи опит от участника на пет олимпиади.

“Най-важното нещо е, че би трябвало да почитаме спорта”, сподели Колинс на малтиеца, който е следил видеата му във “Фейсбук” по време на своето детство.

“Повечето хора не почитат спорта и ето за какво толкоз доста спринтьори идват и си отиват. Много от тях печелят по един орден и техните кариери приключват”, добави той.

Какво ще прави Ким Колинс в този момент?

“Първо желая да си отида вкъщи на слънце, откакто цяла седмица тук беше толкоз студено. Но има доста неща, върху които работя. Едното може да бъде треньорството. Ще стартира с това, тъй като това е моята любов”, разкри първичните си проекти.

В забележителната си 25-годишна кариера Колинс завоюва световтата купа на 100 метра в Париж през 2003 година, има още четири бронзови медала от планетарни шампионати навън (два на 100 м, един на 200 м и един с щафетата на Сейнт Китс и Невис на 4 по 100 м). 41-годишният феномен има и два сребърни медала на 60 м от международни шампионати - Бирмингам 2003 и Валенсия 2008, както и злато на 100 м от Игрите на английската общественост в Манчестър през 2002 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР