Ким Чен Ун инспектира ракетен тест, докато регионалните съперници се срещат и започват съвместни военни учения

...
Държавните медии на Северна Корея публикуваха изображения на лидера Ким
Коментари Харесай

Държавните медии на Северна Корея публикуваха изображения на лидера Ким Чен Ун, който инспектира ракетен тест в понеделник, дни след като неговите регионални съперници проведоха историческа среща на върха и когато наблизо започнаха съвместни военни учения на САЩ и Южна Корея.

Корейската централна информационна агенция (KCNA) съобщи, че Ким е бил на място, за да наблюдава изстрелването на стратегически крилати ракети, изстреляни от патрулен кораб, принадлежащ към флота на Севернокорейския флот в Източно море.

Докато беше на борда, Ким инспектира оръжията и бойната готовност на патрулния кораб и „високо похвали кораба за поддържането на висока мобилност и мощна ударна мощ и постоянна готовност за битка за справяне с внезапна ситуация“, според KCNA.

Добавя се, че тестът на ракетата е демонстрирал възможностите на кораба и е подготвил моряците за „извършване на атакуваща мисия в реална война“.

Ким Чен Ун говори пред членове на севернокорейския флот преди тестване на ракета, в снимки, публикувани от държавната медия KCNA. Ким Чен Ун разговаря с членове на севернокорейския флот преди ракетен тест, в снимки, публикувани от държавната медия KCNA. KCNA

Снимки, публикувани от KCNA, показват Ким, облечен в бяло и черно, стоящ с ръце на бедрата до униформени моряци на палубата на кораба. Други снимки показват самия тест, изстрелването на ракетата от кораб в облак дим.

Докато докладът не уточнява датата на теста, KCNA публикува снимките в понеделник, когато САЩ и Южна Корея започват своите широкомащабни съвместни военни учения, които ще се проведат в продължение на десет дни.

Двете страни засилиха военното и икономическото сътрудничество през последните години, сближавайки се пред лицето на нарастващите заплахи в Индо-Тихия океан – и тъй като Северна Корея бързо засили собствената си програма за тестване на оръжия.

В неделя, преди началото на съвместните учения, заподозрени севернокорейски хакери са се насочили към компания, участваща в ученията, според южнокорейската полиция – но са били осуетени от системата за сигурност, без да е открадната информация, свързана с военните. Южнокорейските власти сега работят с американската армия, за да разследват опита за хакване.

Крилата ракета, изстреляна от патрулен кораб, принадлежащ на флота в Източно море на ВМС на Северна Корея. Крилата ракета се изстрелва от патрулен кораб, принадлежащ на флота в Източно море на ВМС на Северна Корея. KCNA

Сеул също отговори на севернокорейското ракетно учение в понеделник, като нарече съобщенията на държавните медии „преувеличени и в много случаи различни от фактите“. Обединеният комитет на началник-щабовете на страната добави, че Сеул и Вашингтон наблюдават дейностите на Пхенян и че южнокорейската армия е готова да „отговори на всяка провокация от страна на Северна Корея“.

Ракетният тест идва малко след като лидерите на Южна Корея, Япония и САЩ обещаха да установят по-силно партньорство на първата по рода си самостоятелна тристранна среща на върха в петък, проведена в Кемп Дейвид в САЩ.

След срещата си тримата лидери обявиха нова годишна тристранна среща на върха, тристранна гореща линия и ангажимент за провеждане на годишни военни учения и обмен на разузнавателна информация.

Докато срещата на върха не успя да създаде тристранно споразумение за колективна отбрана, тя послужи като демонстрация на сила срещу провокативното поведение на Северна Корея и военните и икономическите агресии на Китай.

В съвместното си изявление тримата лидери повториха призива си за денуклеаризиране на Северна Корея, призовавайки отшелническата нация да „се откаже от ядрените си програми и програмите си за балистични ракети“ и осъждайки нейния „безпрецедентен брой изстрелвания на балистични ракети“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР