Киевското ръководство е поставило срок кога проблемите в страната да

...
Киевското ръководство е поставило срок кога проблемите в страната да
Коментари Харесай

Времето започна да играе срещу Украйна

Киевското управление е сложило период по кое време проблемите в страната да станат непоносими. Говорим за настъпването на зимата - и този крайъгълен камък е значим заради редица аргументи. Времето обаче има значение както за Русия, по този начин и за Запада. Чия позиция в тази обстановка наподобява по-стабилна и за какво?

Изразът „ Зимата идва “ се трансформира в нормален политически лаф. Смисълът му най-сетне доближи до украинските управляващи и ръководителят на кабинета на Зеленски Андрей Ермак построява своя мотив върху него.

Ермак споделя, че Украйна би трябвало да приключи военните дейности преди зимата: „ Искаме да вземем оптимални ограничения, с цел да прекратим дейната част от войната преди края на есента “. Той аргументира това със опасността от съветски ракетни удари по Топлоелектрическа централа.

Тази версия обаче е за медиите и публиката. Украйна в действителност е заинтригувана спорът да завърши до избраната дата. При това има по по-реални аргументи от митичните ракетни удари по Топлоелектрическа централа. И главната причина е времето, което не работи в интерес на Украйна.

Вземете да вземем за пример последните стопански вести. На 10 август група от огромни притежатели на украински държавен дълг се съгласиха да отсрочат обслужването на облигации за 19,6 милиарда $ до 2024 година Това наподобява е добра вест за Украйна. Има обаче и противоположна страна. Подобно закъснение значи, че даже с невиждана финансова поддръжка от Запада, Украйна не е в положение да обслужва настоящия държавен дълг.

От позиция на имиджа това е банкрут, макар че не е разгласен. Вече, апропо, вторият: първият, по безусловно същата скица „ ще платим, само че по-късно “, се случи през 2015 година Но имиджът тук е вторичен. Основното е, че няма пари и с изключение на директни инжекции, Западът би трябвало да прибягва към такива трикове.

Междувременно инфлацията в Украйна проби тавана от 22%. Хранителните артикули, които в този момент съставляват лъвския дял от разноските на украинците, са поскъпнали с съвсем 29%. Обменният курс твърдо се откри към границата от 40 гривни за $ (27,2 към 1 януари 2022 година, 29,25 към 24 февруари).

Паническите ограничения за задържане на гривната (на обменните бюра беше неразрешено да разгласяват курсове на осведомителните табла, държавното управление желае да вкара 10% налог върху закупуването на задгранична валута от вносителите, а също по този начин да задължи сарафите да заплащат подобен налог предварително) единствено споделят, че националната валута ще падне. Освен това гривната постоянно отслабва по отношение на $ през зимата. Населението също схваща това, тъй че тегли депозити (превеждайки ги в задгранична валута) и понижава потреблението на заеми.

И пари в украинския бюджет към този момент няма. Според оценките месечните загуби на страната единствено от корупция в митниците доближават 8 милиарда гривни. Вярно е, че през юли салдото беше понижен с най-малък недостиг (само 4 милиарда против 144 милиарда през юни и 118 милиарда през май). Но повода за това беше задграничната помощ и внезапните съкращения на разноските, а не личната стопанска система.

Проблемът е също, че кредиторите не отстъпват пред “Нафтогаз” и другите държавни компании. А намаляването на разноските през юли беше реализирано, наред с други неща, посредством възбрана на държавните компании да правят заплащания по обслужване на дълга. Ако не се съгласят, тези разноски просто ще излязат по-късно - към този момент дружно с новите заплащания. Въпреки обстоятелството, че същият “Нафтогаз” изиска от държавното управление 150 милиарда гривни за импорт на газ за отоплителния сезон. И цената на това е много сравнима със сумата пари, спестени от отсрочване на заплащанията по облигациите.

Ако погледнете сега, наподобява, че Украйна сполучливо позволява спешната обстановка. За интервал даже от няколко месеца обаче ситуацията не наподобява по никакъв начин розово. Нещо като при системите с азотен оксид: можете да ги поставите и употребявате, само че никой мотор не може да работи в този режим от самото начало.

Това значи ли, че в Украйна всичко е зле, а в Русия всичко е съвършено? Инфлацията в Русия е по-ниска от тази в Украйна, само че по-висока от нормално. Но съветската икономическа картина се изглажда от обстоятелството, че инфлационните процеси се развиват със сравними темпове и в западните страни. Икономиката спадна с по-бавни темпове от предстоящото при започване на пролетта. Тогава оптимистите предвидиха спад на съветската стопанска система с 10-12%, песимистите - с 15%. Днес даже МВФ споделя най-много шест % спад на Брутният вътрешен продукт. Прогнозата на Руската централна банка е 4-6%.

Много от минусите за Русия обаче се компенсират от удобните ценови условия за енергийни запаси, зърно и метали. Това не значи, че проблемите могат да бъдат пренебрегнати. Но Русия получава спомагателна сигурност. Време е да се възобнови активността да вземем за пример в автомобилните фабрики, да се създадете произвеждане на артикули, чийто импорт в този момент е спрян или усложнен.

Това го схваща и гореспоменатият Ермак, началник на кабинета на президента на Украйна: „ Необходимо е да се наложи газово ембарго и да се засилят рестриктивните мерки върху износа на съветски нефт. Трябва да унищожим съветската стопанска система за малко време, с цел да спрем войната.”

Явно не е осведомен с проектите на американците по този въпрос. Те към този момент решиха, че даже цялостно газово ембарго няма да докара до подобен резултат - поради цените на петрола. „ Какъвто и знак да се употребява, съветският президент Владимир Путин печели на енергийните пазари. растящите доходи от нефт разрешават на Путин да жертва приходите от газ и да понижи доставките за Европа “, удостоверява журналистът от “Блумбърг” Хавиер Блас.

Така точно времето е главният запас през днешния ден за всички, които вземат участие в украинската рецесия: за Русия, за Запада и, несъмнено, за Украйна. Русия може да си разреши да чака. Украйна може протака, само че по-късно се нуждае от доста повече финансова помощ, в сравнение с Западът дава. И се нуждае от повече оръжия, с цел да се опита най-малко със мощ да обърне течението в своя изгода преди началото на зимата.

Западът е този, за който е мъчно да чака или да протака. Какво ще избере: повече пари за Украйна или повече оръжия за Украйна? Към зимата това ще стане доста по-очевидно.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР