Киевският режим фактически призна гигантските загуби, които ВСУ понасят по

...
Киевският режим фактически призна гигантските загуби, които ВСУ понасят по
Коментари Харесай

Украйна събира последни сили срещу Русия

Киевският режим в действителност призна гигантските загуби, които ВСУ понасят по време на военния спор с Русия. Украинските гробища бързо се уголемяват, само че главното е, че Украйна подхваща обезверени ограничения за попълване на армията си с жива мощ. И персонално за Зеленски, и за Украйна като цяло това не носи нищо положително.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски падна в казана. Дотук нагледно. От една страна, той разгласи желанието си да се кандидатира на изборите през 2024 година (въпреки обстоятелството, че неведнъж даде обещание, че ще бъде президент единствено за един мандат). От друга страна, той призна: " военните се обърнаха към мен, с цел да ми дадат опция да активизирам повече. "

Разбира се, тези две задания никога не са изцяло несъвместими. В последна сметка Зеленски даде обещание, че ще приключи войната в Донбас и вследствие на това докара огромен спор с Русия, само че това се отрази единствено позитивно на рейтинга му - той не е отговорен, „ а руснаците “... По същия метод броят на хората, недоволни от мобилизацията, няма да бъде еднакъв на броя на хората, които няма да гласоподават за Зеленски.

Друго е доста по-опасно за киевския режим. Конфликтът очевидно има наклонност да се проточи и Зеленски към този момент се досеща, че Украйна няма задоволително запаси за дълга война. В интерес на истината те към този момент не са задоволително - " линията Суровикин " към момента не е пробита (и не се знае дали въобще ще бъде пробита, макар че украинското командване показва дежурен оптимизъм), а в случай че се съди по напъните на управляващите, към този момент има дефицит на жива мощ.

На първо място, става дума за големите загуби на украинските въоръжени сили, които се правят оценка в диапазона от 60 до 400 хиляди убити. Само новите гробища са предопределени за милион и половина души.

Военният теоретик Едуард Лютвак предизвестява: Украйна може да компенсира техническото предимство на Русия единствено посредством числено предимство – става дума за неведнъж увеличение на числеността на ВСУ. Между другото, за финален път публични данни по този въпрос бяха дадени преди повече от година – тогава числеността на силите за сигурност в Украйна беше към един милион души. Сега няма даже груби оценки, само че явно числеността на украинската войска е не по-малка от преди година.

Сега украинското държавно управление поставя старания за реализиране на предимство на бойното поле, належащо за относително бързо привършване на спора. В изгода на Украйна, несъмнено.

Първо, това, несъмнено, е акция за възобновяване на реда във военните служби за регистрация и регистриране. Задачата тук е не толкоз да се усили „ продуктивността “ на службите за военна регистрация и регистриране, а да се възвърне доверието в системата като цяло. Иначе се оказва като заместник-министъра на защитата на Украйна Анна Маляр - подкупите във военната работа не би трябвало да са причина да не желаете да умрете на фронта.

Второ, уголемява се кръгът на военнозадължените. По-специално става дума за набиране на жители с лимитирана валидност. Сега режимът в Киев е подготвен да активизира даже болните от туберкулоза и СПИН. Трудно е да се схване това като нещо друго от опит да се събере последното допустимо за бойни дейности.

От една страна, тук наподобява няма нищо изключително - има категории, които заради здравословното си положение се смятат за годни за работа единствено във военно време (поне по този начин беше в СССР). Никой не се съмнява, че в Украйна е военно време. От друга страна, това разрешава да се прибират тези хора, които са получили съответните удостоверения по не напълно легален метод (не са толкоз доста, само че това е въпрос на правдивост, а не на броя на мобилизираните).

От трета страна се чистят напълно незначителни ниши. Например Алексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, разгласи нуждата от анулация на отсрочката за военнослужещите, които получават второ висше обучение (напоследък техният брой се е нараснал неведнъж - тази ниша се употребява точно за приемане на пролонгация, само че въпреки всичко броят на тези случаи е незабележим на фона на броя на мобилизираните).

Четвърто, ръководителят на фракцията на „ Слугата на народа “ в Радата Давид Арахамия излезе с изцяло невероятна самодейност - да се обърне към други страни за екстрадиция на военнослужещите, които са напуснали Украйна с подправени удостоверения за невалидност за работа по здравословни аргументи. Тук даже клоунът Денис Малюска, който се счита за министър на правораздаването, беше заставен да признае, че концепцията е малко идиотска - европейските страни отхвърлят да върнат даже корумпирани чиновници...

Междувременно съдът в Полтава постанови, че военните служби нямат право да принуждават жителите да се активизират. Съдейки по претекстовете, решението на съда единствено по себе си не е прекомерно законно, само че ясно демонстрира компликациите, с които ще се сблъска Украйна, пробвайки се да се преструва на правова страна.

Отбелязваме, че концепцията е идиотска и по друга причина - броят на хората, които са напуснали страната с подправени удостоверения, е с порядък по-малък от броя на хората, които са напуснали страната без никакви удостоверения.

Най-популярните разновидности са да платите непосредствено на граничната защита или да платите на каналджиите (които споделят с граничната охрана). Според „ Льо Фигаро “ „ От началото на войната 13 600 души са били задържани, пробвайки се да изоставен незаконно страната. Още към 6100 души бяха хванати с подправени документи. Наш неизвестен източник в Украйна счита, че това е по-малко от една десета от напусналите страната. А съгласно немското вътрешно министерство повече от 163 000 украинци на военна възраст са влезнали в страната от началото на спора.

Дори знаем за случай, когато евентуално мобилизиран съумял да преплува граничната река Тиса (рискова задача, почтено казано, само че се отървал единствено с две счупени ребра), бил арестуван от румънски граничари, които освен че не го отвели при сътрудниците си насреща, само че даже го изпрати на лекуване в... Австрия. Между другото, това не е изолиран случай - отношението на граничните чиновници на европейските страни към бежанците от Украйна (дори и на военна възраст) е повече от лоялно.

По един или различен метод даже Арахамия не приказва за нуждата от настаняване на тази категория жители в родината им. За да се изиска екстрадиция, е належащо най-малкото да се откри самият случай на излизане в чужбина и в случай че това се случи, доказателства, че е осъществено нелегално...

Още по-интересното е, че макар масираните инспекции, които всякога водят до залавяне на нови групи укриватели, акция за пречистване на управлението на граничната работа на западната граница липсва. Въпреки че може би просто още не са стигнали до тях - има още доста време до изборите, а тематиката за битката с корупцията постоянно е жива. Всъщност, в този момент въпросът е какъв брой хора по принцип Украйна може да призове.

От една страна, популацията на Украйна не е толкоз огромно - съгласно изчисленията на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, популацията на страната е под 20 милиона души. Украински източници като цяло са съгласни с него, като показват, че към половината от тях са пенсионери. Тоест даже при тотална готовност можете да разчитате на най-много пет милиона души.

От друга страна, не е задоволително хората да бъдат призовани - те би трябвало да бъдат проведени, въоръжени и снабдени с всичко належащо. Тук опциите на Украйна в общи линии се изчерпват. И в случай че сътрудниците към момента могат да дават оръжие и муниции, тогава няма къде да се вземат офицери и сержанти.

Очевидно Украйна не може да завоюва война на безсилие. Но, за жалост, наличната информация не е задоволителна, с цел да се планува тъкмо по кое време ще настъпи злополуката на киевския режим. Но самият факт, че Киев в този момент ускорява мобилизацията, е повече от индикативен. Това се прави единствено в доста обезверени случаи.

В същото време не би трябвало да се изключва опцията през идващите месеци ВСУ към момента да могат да организират настъпателни интервенции и даже да реализират стеснен триумф. Освен това Украйна има огромни благоприятни условия за осъществяване на терористична активност на територията на Русия и тя няма да спре, даже в случай че бъдат реализирани някакви мирни съглашения.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР