Киев. Загубите на Украйна от разпространението на информация за предстояща

...
Киев. Загубите на Украйна от разпространението на информация за предстояща
Коментари Харесай

РБК-Украйна: Загубите на Украйна от заплахата за руска инвазия възлизат на 2-3 млрд. долара месечно

Киев. Загубите на Украйна от разпространяването на информация за идна съветска инвазия възлизат на 2-3 милиарда $ на месец, а спекулативният напън върху валутния пазар на страната заради сходни известия се прави оценка на 1,5-2 милиарда $. Това сподели Ростислав Шурма, заместник-ръководител на кабинета на украинския президент в изявление за РБК-Украйна .

„ Виждаме, че в такава стресова обстановка, каквато е в този момент, безвъзвратните загуби възлизат на 2-3 милиарда $ на месец. Това са спрени вложения и спомагателна инфлация, загуби в туристическия бранш, понижаване на въздушните пътувания. Има и умозрителен напън върху финансовите пазари, което блокира вземането на заеми, оказва напън върху валутния курс, той е в порядъка на към 1,5-2 милиарда $ “, сподели той.

Според Шурма 2-3 милиарда $ са месечните загуби на страната през януари-февруари. „ Ако равнището на напрежението остане същото, то това значи ежемесечни загуби от януари. Ако обстановката се стабилизира в осведомително отношение, най-малко до положението, в което е в този момент, тогава „ търпимостта ” ще се увеличи и няма да има такива загуби след два месеца, ”добави той.

Шурма в същото време съобщи, че са нужни 4-5 милиарда $ за стабилизиране на стопанската система. „ Възглавница от 4-5 милиарда $ би трябвало да е задоволителна, с цел да продължим държавните стратегии, които сме възнамерявали. Но външната обстановка може да се промени “, предизвести той.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР