КИЕВ, Украйна (AP) — Русия успешно наложи паспортите си на

...
КИЕВ, Украйна (AP) — Русия успешно наложи паспортите си на
Коментари Харесай

Изводи от разследването на AP относно руската система за налагане на нейните паспорти на окупирана Украйна

КИЕВ, Украйна (AP) — Русия сполучливо наложи паспортите си на съвсем цялото население на окупирана Украйна, като направи невероятно оцеляването без тях, принуждавайки стотици хиляди хора да получат поданство преди изборите, Владимир Путин е бил сигурен, че ще завоюва, откри следствие на Асошиейтед прес. Но приемането на паспорт значи, че мъжете, живеещи в окупирани територии, могат да бъдат призвани да се бият против същата украинска войска, която се пробва да ги освободи.

Руски паспорт е нужен, с цел да потвърди собствеността си и да резервира достъпа до здравни грижи и приходи след пенсиониране. Отказът може да докара до загуба на настойничество над деца, затвор – или по-лошо. Нов съветски закон постановява, че всеки в окупираните територии, който няма съветски паспорт до 1 юли, предстои на отнемане от независимост като „ непознат жител “.

Но Русия предлага и тласъци: стипендия за овакантяване на окупирани територии и пренасяне в Русия, филантропична помощ, пенсии за пенсионери и пари за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР