КИЕВ, Украйна (AP) — Експлозия, причинена от предполагаема атака с

...
КИЕВ, Украйна (AP) — Експлозия, причинена от предполагаема атака с
Коментари Харесай

Организацията за атомен надзор на ООН казва, че състоянието на украинската ядрена централа, окупирана от Русия, е „изключително сериозно“

КИЕВ, Украйна (AP) — Експлозия, породена от хипотетична офанзива с дрон в най-голямата нуклеарна централа в Европа в Украйна във вторник, не съставлява директна заплаха опасност за сигурността му, само че акцентира „ извънредно сериозната обстановка “ в оборудването, което неведнъж е попадало в кръстосания огън на войната, сподели организацията за наблюдаване на атомната сила на Организация на обединените нации.

Международната организация за атомна сила съобщи, че екипът разбра за детонация в образователен център до завода. Той сподели, че е „ осведомен “, че гърмежът е от офанзива с дрон.

МААЕ, обявявайки случая в обществената платформа X, не дава повече детайлности, само че информацията евентуално идва от руснаци, окупирали и ръководещи завода от ранните стадии на войната.

Запорожката атомна електроцентрала е една от 10-те най-големи нуклеарни централи в света и боевете в южната част на Украйна, където се намира, повдигнаха призрака на евентуална нуклеарна злополука като тази в Чернобил през 1986 година, където експлодира реактор и р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР