Киев стартира процедура за подаване на иск в Световната търговска

...
Киев стартира процедура за подаване на иск в Световната търговска
Коментари Харесай

Украйна завежда дело срещу Унгария, Полша и Словакия заради удължаването на зърненото ембарго

Киев започва процедура за подаване на иск в Световната комерсиална организация (СТО) против Унгария, Полша и Словакия заради удължаването на възбраната за импорт на украинско зърно след 15 септември, обратно на решението на Европейската комисия. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система и комерсиалният представител на Украйна Тарас Качка пред европейското издание на вестник Politico. " Важно е да се потвърди, че тези дейности са правно противозаконни. В продължение на доста години Европейската комисия беше медиаторът в комерсиалните договаряния и институцията на комерсиалната политика за целия Европейски Съюз. И ние сме привикнали да работим на тази основа. Систематичният метод на Будапеща и Варшава да пренебрегват позицията на институциите на Европейски Съюз в комерсиалната политика, мисля, че ще бъде проблем за Европейски Съюз като цяло, тъй като там няма единение “, акцентира Качка.

Според заместник-министъра на стопанската система на Украйна Киев ще бъде заставен да отговори на дейностите на Варшава и да вкара възбрана за импорт на зеленчуци и плодове от Полша. Той също по този начин разказа дейностите на Унгария, която разшири комерсиалното ембарго до 25 продукта украински селскостопански артикули, в това число месо, като „ политическо изказване “ за блокиране на търговията с постсъветската република и „ игнориране на Брюксел “.

През април пет страни от Централна Европа (България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия) не разрешиха вноса на зърно и други селскостопански артикули от Украйна. По-късно те анулираха тези ограничения в подмяна на решението на Европейската комисия да наложи първо до 5 юни и по-късно до 15 септември ембарго върху доставки от Украйна на четири типа зърнени и маслодайни семена - пшеница, царевица, рапица и слънчоглед. Тези пет страни желаеха ембаргото да бъде удължено най-малко до края на годината. България взе решение да се откаже от ембаргото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР