Киев прекрати споразумението между правителствата на Украйна и Русия за

...
Киев прекрати споразумението между правителствата на Украйна и Русия за
Коментари Харесай

Украйна прекрати споразумението с Русия в областта на ядрената енергетика

Киев приключи съглашението сред държавните управления на Украйна и Русия за научно-техническо и икономическо съдействие в региона на нуклеарната енергетика. Това заяви представителят на държавното управление на Украйна във Върховната Рада Тарас Мелничук заяви в канала Telegram, 

„ Споразумението сред държавното управление на Украйна и държавното управление на Руската федерация за научно-техническо и икономическо съдействие в региона на нуклеарната енергетика, подписано на 14 януари 1993 година в Москва, е прекъснато “, написа той.

По-рано държавното управление на Украйна приключи съглашение с кабинета на министрите на Руската федерация по отношение на ограниченията за обезпечаване на паралелна работа на енергийните системи на двете страни.

Русия пък спря действието на съглашението с Украйна за отбягване на двойното данъчно облагане, което преди този момент беше денонсирано от украинска страна. Министерството на финансите на Украйна разгласи края на преференциалните условия за съветските поданици, които работят в Украйна: те ще бъдат подложени на обща данъчна ставка от 15%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР