Киев отхвърли предложената от бившия държавен секретар на САЩ Хенри

...
Киев отхвърли предложената от бившия държавен секретар на САЩ Хенри
Коментари Харесай

Киев отхвърли предложението на Кисинджър за договаряне на мир в Украйна

Киев отхвърли препоръчаната от някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър формула за споразумяване на спора в Украйна, предадоха международните организации.

" Г-н Кисинджър към момента не е схванал нищо. Нито за естеството на войната, нито за следствията от нея за интернационалните връзки ", написа в обществената мрежа Телеграм украинският президентски консултант Михайло Подоляк. " Всъщност рецептата, която някогашният държавен секретар предлага, само че която се опасява да каже гласно, е елементарна: успокояване на агресора посредством жертване на части от Украйна и приемане на гаранции за ненападение против други източноевропейски страни. ".

Той добави, че " всички последователи на простите решения би трябвало да запомнят следното явно нещо: всяка договорка с дявола - неприятен мир за сметка на украински земи - ще бъде победа за Путин и рецепта за триумф на автократите по света ".

В своя публикация за сп. " Спектейтър " Кисинджър напомни препоръчаната от него през май формула за прекъсване на огъня в Украйна, която планува съветската войска да се върне на позициите си отпреди нашествието на 24 февруари, а Крим да бъде предмет на " договаряния ".

В изявление от през вчерашния ден шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс съобщи, че въпреки и множеството спорове да завършват с договаряния, оценката на Централно разузнавателно управление на САЩ е, че Русия към момента не е задоволително сериозна в желанието си за започване на същински договаряния за преустановяване на войната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР