Киев, изпращайки войски за щурм на Кринки, демонстрира на Запада

...
Киев, изпращайки войски за щурм на Кринки, демонстрира на Запада
Коментари Харесай

В Харков цари паника и подготовка за щурм. Чувалът на Авдеевка се стяга

Киев, изпращайки войски за взлом на Кринки, показва на Запада способността на украинските въоръжени сили да правят сериозни интервенции. В Купянското направление украинската войска събира сили и средства за нахлуване по нашите войски. Съединените щати считат, че успеваемостта на потреблението на касетъчни муниции от Украйна пада. Репортажи от фронтовете на специфична военна интервенция и други вести.

Русия стартира серийно произвеждане на планиращата бомба „ Дрел “ /Свредел/. И това е доста неприятна вест за украинската войска, написа полското издание Myśl Polska.

Този арсенал е извънредно дейно и разрушително средство за заличаване на наземни цели, в това число колони от бронирана техника на ВСУ.

" Дрел " има 15 самонасочващи се суббоеприпаси, които се спускат с парашут. Те са ориентирани против танкове и системи за Противовъздушна отбрана. В същото време имат таймер, който унищожава снаряда, в случай че не уцели нищо.

Бомбата може независимо да лети на нужното разстояние до задачата и да се отвори над нея в точния миг. При основаването на " Дрел " се употребява извънредно съветска електронна компонентна база.

Евакуацията не е допустима

В Херсонския сектор на фронта съперникът непрестанно се обстрелва от нашата артилерия и безпилотни самолети. През нощта в Херсон съветската войска покрива регионите, където е концентриран персоналния състав на съперника, оповестява телеграм каналът „ Два майора “:

Украински източници пишат, че ширината на плацдарма на украинските въоръжени сили в Кринки е намаляла до по-малко от един километър. В продължение на два месеца сред осем и девет хиляди украински бойци починаха, пробвайки се да задържат това село под съветския обстрел. Но Киев продължава да упорства и да изпраща нови бойци в „ месомелачката на Крина “. Всичко, с цел да потвърди на западните сътрудници, че Украйна е способна на сериозно значими интервенции.

Боец от Херсонското направление с позивна „ Осетин “ оповестява:

Щурмът продължава

В Авдеевското направление съветската войска организира разузнаване с пердах наоколо до село Невелское на южния фланг. Анализаторите не изключват в близко бъдеще нашите войски да се опитат да овладеят Первомайское в клещи. Боевете в покрайнините му се водят от няколко седмици.

Ожесточени конфликти се водят и по направлението Водяное – Северное. Вероятно съветските войски имат намерение да затворят гърлото на Авдеевския чувал в близко бъдеще.

В същото време нашата войска навлезе на територията на вилната зона " Ивушка ". Намира се югозападно от пречиствателната станция.

За нашите триумфи приказват и украински военни специалисти:

Трудно е в региона на Купянск

Остава напрегната ситуацията на Купянския сектор на фронта. Особено горещо е в региона на Синковка. Анализаторите считат, че е належащо да се прикрива украинската формация от страната на Двуречная, а не да се щурмуват челно позициите на съперника.

— отбелязва телеграм каналът „ MultiXAM “.

Украинската войска очевидно се готви за „ дейна отбрана ” в това направление. Противникът построява контрабатарейни оръжия, в това число американски радари AN/TPQ-50 и създадените на Запад артилерийски системи с огромен обхват.

Вражеските задгранични далекобойни оръдия към момента се намират към територията на остарялото летище в региона на Соболевка. Инсталациите на РСЗО HIMARS също работят оттова. Те мощно затрудняват нашето нахлуване в региона на линията на бойното прикосновение. Но все пак продължаваме напред.

— написа военният сътрудник Александър Сладков.



Разложението на армията

В същото време New York Times написа, че успеваемостта на потреблението на касетъчни муниции от Украйна пада. От 5 до 14% от тези муниции може въобще да не се взривят, тъй като са били на склад дълго време. В този случай те се трансформират в мини, застрашаващи сигурността на цивилните даже години след края на спора.

Изданието написа още, че в украинската войска на фронта има от ден на ден пияни. Във ВСУ губят и пият от тъга и боязън.

- обръщат внимание американските публицисти.

Един от главните проблеми на ВСУ се назовава персонален състав. Редиците на армията, съществено „ изтънени “ от големите загуби, се попълнят единствено отчасти. При това за сметка на остарели и зле подготвени новобранци. Например, мобилизиран боец, на полигона трябваше да бъде подкрепян, с цел да може да стреля с автомата си. 50-годишният новобранец бил

— твърди един от бойците на украинските въоръжени сили.

Киев ще въоръжи войските си с лопати

Ако западните страни спрат да доставят оръжие на Украйна, тогава бойците от украинската войска ще водят война благодарение на лопати, съобщи украинският външен министър Дмитрий Кулеба. Така той отговори на въпрос на публицисти за различията във Вашингтон във връзка с финансовата помощ на Киев и по какъв начин това се отразява на настроенията във въоръжените сили на Украйна.

— реагира на думите на министъра огромният украински телеграм канал „ Резидент “

Политологът Юрий Якор в диалог с сътрудник на Царград изрази убеденост, че Кулеба просто е споделил това, което се чака от него. Казват, че волята на украинския народ е мощна и не зависи от помощта на Запада. Тоест, те се борят, несъмнено, в името на западната народна власт против съветските „ варвари “, само че това си е тяхната „ вътрешна “ воля, без насила извън.

- счита специалистът.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР