Киберполиция ще се бори с дезинформациите за новия коронавирус в

...
Киберполиция ще се бори с дезинформациите за новия коронавирус в
Коментари Харесай

Киберполиция в Турция ще следи за фалшиви новини за коронавирус

Киберполиция ще се бори с дезинформациите за новия ковид в Турция, които циркулират в обществените медии, оповестява в. " Дейли сабах ", представен от Българска телеграфна агенция.

Турската полиция е решила да стартира да проверява хората, които популяризират измислици или подправени вести за Ковид-19, оповестиха управляващите.

Служителите ще имат за задача да наблюдават обществените медийни платформи за подправена информация, която може да всее суматоха измежду жителите, и ще я стопират, преди тя да се наложи, заяви основната дирекция по сигурността.

Те ще влизат в контакт със обществените медии по отношение на премахването на такива постове, а при многократни нарушавания ще бъдат повдигани обвинявания на виновните за разпространяване на сходен тип информации.

Киберполицаите ще поставят старания също да лимитират подвеждащата информация или евентуално рисковите здравни препоръки. Подобни рекомендации, като да вземем за пример за гаргара с белина, се популяризират интензивно в интернет пространството, показва " Дейли сабах ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР