Кибератаките стават все по-сложни и комплексни и затова изглежда странно,

...
Кибератаките стават все по-сложни и комплексни и затова изглежда странно,
Коментари Харесай

Бекъпът – най-лесният метод за защита на фирмените данни

Кибератаките стават все по-сложни и сложни и по тази причина наподобява необичайно, че един от най-ефективните способи за отбрана на персоналната и фирмена информация в действителност продължава да е и най-достъпен. Става въпрос за положителния остарял бекъп (архив) или с други думи – правилото, че в случай че с значимата ни информация се случи нещо, е по-добре да я имаме съхранена и на друго място. Звучи обикновено и тъкмо по тази причина е още по-странно, че голям брой компании и други организации към момента подценяват този способ и не се възползват от него.

„ Редовното основаване на бекъпи може да ни защищити от някои от най-масовите модерни кибер закани като така наречен ransomeware, само че също и от доста по-елементарни проблеми като несъзнателно заличаване на информация, както и щета на преносимия компютър ни или друго устройство, на което съхраняваме значими данни. Бекъпът е надеждно решение, което може да защищити всеки бизнес от съществени проблеми и даже от риск за съществуването му “ – показва Борислав Божидаров, маркетинг управител на най-голямата хостинг компания у нас СуперХостинг.БГ.

Когато става въпрос за уеб страници и онлайн бизнес, бекъпите могат да ни предпазят освен от злонамерени дейности или инцидентна загуба на информация, а и от проблеми при обновления на тематики, приставки или на самата WordPress система, както и от „ строшаване “ на уеб страницата в резултат инсталиране на нов плъгин или по друга причина. Честотата на архивиране зависи най-много от вида бизнес, от това какъв брой интензивно се обновява информацията в уеб страницата и до каква степен е проблем загубата на едни или други данни. Ако той да вземем за пример е неподвижен блог, в който информацията се трансформира няколко пъти в годината, бекъп може да се прави един път на няколко месеца. А при положение, че е медия или онлайн магазин, в който смяната на данните е ежеминутна и всяка загуба е неприемлива, може да се наложи да е даже няколко пъти в денонощието.

Екипът на хостинг компанията предлага навременни бекъпи, съгласно потребностите на съответния уебсайт. Генерирането на списък може да бъде осъществено по разнообразни способи, като един от най-сигурните принадлежности е Бекъп мениджърът, създаден от СуперХостинг.БГ за cPanel, с който с няколко клика се възвръща предходната версия на даден уебсайт и може да се смъкна цялостен списък на наличието. Той се отличава с интуитивна администрация и е един от многото спомагателни принадлежности, с които хостинг компанията се грижи за своите клиенти. Експертите поучават бекъпи да се съхраняват също и локално на компютъра или за задачата да се употребява обособена услуга за предпазване на файлове.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР