КЕВР трябва да е независимa и да не е подчиненa

...
КЕВР трябва да е независимa и да не е подчиненa
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: КЕВР трябва да е независимa, правителството се меси и я овладява

" КЕВР би трябвало да е независимa и да не е подчиненa на изпълнителната власт, а сега гледаме по какъв начин държавното управление я овладява. Политиката да поставят " свои хора " ще се обърне против тях. Очаквам всичко от КЕВР, най-страшното ще е, в случай че тя не работи както до момента. Никога не сме си разрешавали да се месим в работата на регулатора и да го молим нещо. Недопустима е намесата в работата им ". Това съобщи депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Теменужка Петкова в " Офанзива ".

Тя изрази насладата си от рецензията на президента Румен Радев към работата на държавното управление. Припомняме, че президентът съобщи, че времето за разбори е изтекло и има потребност от решения за преодоляване на енергийната рецесия.

По думите й защото в " Булгаргаз " са поставили човек от компания за търговия с природен газ, по тази причина не трябва да се изненадваме, че има договорка за по-малко от 3 секунди за 37 000 мегаватчаса.

Според нея не е поеман ангажимент да не се позволяват различни източници на газ.

" Не считам, че Русия ще употребява доставките като метод за напън, няма да се стигне до проблем ", показа тя. Относно интерконектора Гърция-България Петкова разкри, че той е част от южния газов кулоар.

" Той би трябвало да бъде завършен. Двете служебни държавни управления не можаха да се оправят с това. Ако планът бъде подготвен до 1 юли, няма да бъде належащо да се подписва нов анекс за договаряне на доставките. Ако не се случи, сътрудниците да стартират скоро договаряния с Азербайджан. Договорили сме най-ниската цена ", уточни някогашният енергиен министър.

Мнението ѝ е, че България няма да успее да реализира условията за нуклеарна енергетика и би трябвало да се направи доста обширен разбор.

Двата реактора да бъдат употребявани за 7 и 8 блок на АЕЦ " Козлодуй ", прикани тя и дефинира " Барселонагейт " като следващия балон, който ще се спука.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР