Кестеновият човек, в момента хит по Netflix, е брилянтна екранизация

...
Кестеновият човек, в момента хит по Netflix, е брилянтна екранизация
Коментари Харесай

5 скандинавски сериала, които да гледате, ако сте харесали Кестеновият човек

" Кестеновият човек ", сега шлагер по Netflix, е брилянтна екранизация на едноименната книга на Сьорен Свайструп, издадена у нас от " Емас ". Старо закононарушение, сериен палач, мрак, боязън и непредвидена развръзка - всички детайли на класическия скандинавски ноар са в съвършеното съответствие. 6-те серии наблюдават историята на детектив Найа Тулин и нейните сътрудници по пътя към разкриването на серия от жестоки убийства на дами и мъчителното връщане в предишното, към едно неразкрито закононарушение.

Мрачни, минималистични като дизайн и сценография, елегантни и извънредно завладяващи, скандинавските престъпни сериали са сами по себе си обособена категория в домашното кино – „ северен/скандинавски ноар “.

Останалите съставки в рецептата са: добър актьорски състав, изпипана престъпна конспирация и наличието на обществен детайл – нещо, което да подправи чисто престъпния сюжет, да му даде подтекст и да закачи вниманието ни надалеч оттатък решението на чисто престъпния ребус. Ето и ранглиста на нашите обичани сериали, изтъкани от мрак и грациозен съспенс.

 „ В капан “ (Trapped) 

„ В капан “ (Trapped) – исландски сериал от 2015 г, с два сезона, които наблюдават работата на полицейски контрольор по разрешаването на поредност от злокобни закононарушения на един остров с мъчно произносимо име. Допълнително напрежение носи и появилата се стихия, която прави напускането на острова невероятно, факт, който в допълнение затваря кръга на обвинените до жителите на островчето. Разбира се, няма почтени, всички са оплетени в кълбо от политически, престъпни, фамилни и обществени претекстове, а с изключение на на разплитането им, фенът се любува и на мрачната зимна атмосфера, която като че ли е обособен воин в повествованието.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР