Керамични киселиноустойчиви плочки и клапани с термометри са сред материалите,

...
Керамични киселиноустойчиви плочки и клапани с термометри са сред материалите,
Коментари Харесай

ООН: КНДР дава материал за химически оръжия на Сирия

Керамични киселиноустойчиви плочки и клапани с термометри са измежду материалите, доставени от Северна Корея, написа в. "Ню Йорк таймс ", представен от Българска телеграфна агенция. Вестникът цитира известие на експертен екип, който следи дали се съблюдават глобите, наложени от Организация на обединените нации върху Пхенян.

Поне 40 неоповестени публично доставки на евентуални съставни елементи за химически оръжия са били доставени от 2012 година до 2017 година, макар че тези материали могат да бъдат употребявани както за военни, по този начин и за цивилни цели, показва вестникът.

Осведомен източник от международната организация съобщи, че това не са неразрешени материали от резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Споменатите в публикацията киселиноустойчиви плочки се употребяват всеобщо, да вземем за пример в жилищното строителство в Китай.

По думите на източника в публикацията се съдържа несъответстваща на действителността информация, че специалистите на Организация на обединените нации били уличили Русия и Китай в незадоволително осъществяване на глобите, касаещи покупко-продажбите с петрол и въглища и доставките на първокласни артикули за Северна Корея.

Ръководителят на Централното командване на Въоръжените сили на Съединени американски щати (СЕНТКОМ) военачалник Джоузеф Вотел съобщи във вторник, че Министерството на защитата на Съединени американски щати има желание да следи от близко, дали сирийските управляващи не получават химическо оръжие от Северна Корея.

"Очевидно е, че сме разтревожени от разпространяването на оръжие от подобен вид в Сирия, в страна, която към този момент показва желанието си да го употребява “, съобщи Вотел, в отговор на въпросите на членове на комитет на американския Конгрес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР