KDDI и Samsung Electronics обявиха, че съвместно с KDDI Research,

...
KDDI и Samsung Electronics обявиха, че съвместно с KDDI Research,
Коментари Харесай

KDDI и Samsung успешно реализираха излъчване на видео в реално време в 5G мрежа

KDDI и Samsung Electronics оповестиха, че взаимно с KDDI Research, Мобилният телеком на Окинава и Advanced Telecommunications Research Institute International (ATR), сполучливо приключиха тест за видео стрийминг в действително време благодарение на 5G-поддържащи устройства
Тестът е извършен по време на професионална бейзбол игра на Okinawa Cellular Stadium в Наха, Япония. За тестването е употребявано изцяло 5G решение от Samsung, формирано от виртуално ядро, виртуален  RAN, едно от най-малките 5G устройства за достъп и 10 комплекта 5G таблетни устройства. Общо 16 камери са употребявани, с цел да снимат батъра от разнообразни ъгли и да произведат обемни видеоклипове в действително време за сполучливо лъчение към 5G таблетите на Samsung.

„KDDI непрестанно работи за основаването на разнородни нови приложения на 5G, които могат да разнообразят всекидневието на потребителите.“, сподели Йошиаки Учида, член на УС и изпълнителен вицепрезидент на KDDI. „Заедно със Samsung, KDDI ще продължи да изследва разнообразни способи за основаване на опит посредством консолидиране на връзките и дизайна.“
„Интересно е да забележим по какъв начин 5G технологията може да промени живота ни“, сподели Йонгки Ким, президент и началник на мрежовия бизнес в Samsung Electronics. „5G към този момент е действителност. Ще продължим да работим с KDDI, с цел да проучим по какъв начин технологиите могат да бъдат доразвити и прилагани в нашите домове и градове“.
Предаването в действително време на видеоклипове с огромен размер на мобилни устройства или огромни екрани се чака да докара до напълно нов модел на прекарване в киното и спорта. 5G прави действителност това, което по-старите мобилни технологии не могат да осъществят – по едно и също време предаване на огромни обемни видеа.

Проведеният тест от експертите на KDDI и Samsung удостовери, че гледането на видео наличие към този момент минава на напълно ново равнище. Зрителите могат да се насладят на видео  с голяма разграничителна дарба, както и да сменят гледната точка, за по-детайлно прекарване.

Free-viewpoint видео е технология, създадена от KDDI Research, която разрешава на потребителите да гледат видео от всяка позиция посредством реконструиране на 3D модел за човешки обекти и фонови обекти като поле на стадион.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР