Казвате ли му с кого да работи и с кого

...
Казвате ли му с кого да работи и с кого
Коментари Харесай

Новата женска игра: партньорът, когото сме избрали, да бъде герой

Казвате ли му с кого да работи и с кого не? Кой ще го излъже, на кого може да се довери и на кого от неговите сътрудници, чиновници, шефове не може да се разчита?

Когато ви споделя някакви неща за работата си и е сърдит, раздразнителен, обезпокоен, питате ли възмутено: „ Е, по какъв начин може да постъпват по този начин с теб?” – в случай че е от подвластната страна; или „ Уволни ги или откри метод да те слушат” – в случай че е в позиция на власт.
Дори да четете и да си мислите: „ О, аз не му се бъркам”, не ми се има вяра да има брачна половинка или сериозна другарка, която да се е въздържала от въпроси, с които да му се понабърка в работата. Дори е противоположното – доста постоянно съпруги, любовници, приятелки ръководят в сянка бизнеса на половинките си, даже и да не схващат изключително от него.

Впрочем, това не е нещо ново за света, в който живеем. Цели империи са ръководени от време на време от кралици и наложници в сянка. Френският израз cherche la famme не е устоял на времето току-тъй. Гърците имат още по-брутален израз, който не ми е комфортно да изтъквам безусловно, само че перефразирано звучи по този начин: „ женски косъм влачи кораб”.

Това наше държание не е елементарен каприз, нито е меркантилност, нито безразсъдна демонстрация на власт над мъжа. По-скоро е обвързвано със напълно естественото ни предпочитание сътрудникът, който сме избрали, да бъде воин.

Мъжете по тази причина се фукат с неща, които са създали и имат, когато ни ухажват. И няма по какъв начин да не се съгласите – множеството от нас интуитивно харесват мъжете, които имат харизматично въздействие над другите. Сериозните проблеми в интимността стартират, когато той се усеща потискан изън връзката и упражнява капацитета си за власт само вкъщи.

Това катурване допуска в случай че не физическо принуждение, то сигурно психически напън върху дамата и децата – да се преценяват с него. Мъжът, който е изразил потребността си от власт отвън фамилията, нормално е по-мек и влюбчив със своите близки. Особено, когато го види отразено във възхитените й очи.
 Instagram
Колкото и да не ми се желае да помествам клишето с ловеца-прародител, то въпреки всичко е стабилно. Според мен във всички известни книжки за взаимоотношения, които настояват, че в любовния живот мъжът е ловджия, а дамата би трябвало да стои в позиция да бъде хваната, има известно деформиране. Ловецът-прародител се е интересувал повече от лова си, мисля си. А жената-прародител се е интересувала по какъв начин да излови по-добър ловджия. За да има постоянно храна и кожи. За да получи правото да разпределя тази храна и топли кожи за децата си, роднините и по-късно – за племето, в случай че остане. От тази позиция, ловецът изобщо не се е напъвал да лови която и да било жена. Те са правели нужното, с цел да го заловят.

А в този момент прескачам доста хилядолетия известна история и се приземявам на планета Земя, континентална Европа, 2017 година Все още има доста дами, които следват изначалната си природа да ловят положителните ловци. И дами – наследници евентуално на амазонките, които избират сами да бъдат ловци. Най-общо казано, първите имат фамилии и доста деца.
 Instagram
Макар да работят, тъй като към този момент всички дами работят – от време на време за наслаждение, от време на време с отегчение, само че въпреки всичко фокусът им си остава просперитетът на фамилията. И психологичното здраве на мъжа - непрекъснато подстрекателство, че неговото основно обвързване е да бъде нейният воин.

До през днешния ден тя обича да слуша по какъв начин е направил своите покупко-продажби, по какъв начин мозъкът му е създал красиви, обективни и положителни неща, само че и облага. Повечето от тези дами задават въпросите от началото на текста. И в случай че видят, че макар техните старания, той продължава да играе мъжките си обществени игри в всякакви „ куци далавери”, или е хаймана, или прекомерно доста го мачкат за дребна заплата, тя е все по-нещастна и все по-ядосана. Не тъй като е меркантилна. А тъй като приема това за собствен персонален неуспех. Неговият триумф е нейната горделивост. И в случай че види, че „ от него нищо не става”, е в правото си да напусне сцената на тази връзка.
 Instagram
Да остане „ от любов” е цялостна нелепост, тъй като неизбежното ще се случи – естествената му нужда от власт, ще се обърне против нея.

Наследничките на амазонките имат напълно различен проблем с взаимоотношенията. Те държат да са равнопоставени с мъжа. Тя даже не се усеща, че губи същинския мъжага сега, в който стартира да приказва за своите сполучливи покупко-продажби, за красивите, обективни и положителни неща, които мозъкът й е създал. Сякаш му споделя: „ Харесвам те и желая да бъда с теб, само че съм ти съперник в полето на лова”. Обикновено притегля момчета, които са си създали преценката, че избират да бъдат издържани от дамата до тях. О, доста са. И си се грижат за жените-ловци. Готвят им, мият чинии, перат и простират, правят доста работа по поддръжката на домовете, постоянно са разполагаем с колата и багажа. Но неизбежно идва моментът, в който жената-ловец стартира да не ги понася. И някоя заран, с следващите 20 лв., които му дава за цигари и нещо за ястие, може да й кипне и да го изгони през девет планини в десета.
 Instagram
На каквато и работа да се хване подобен мъж, тя ще му задава своите въпроси доста по-прецизно. Познава играта на днешните ловци в елементи. Така че ще прочете доста повече, в сравнение с той споделя. Защото прелестно знае защо той се самозалъгва. Ако отговорите му не й харесат, изрично ще му пречи да играе мъжките си игри с другите момчета. Да не приказваме за девойки.

Но в последно време и в този вид взаимоотношения има известна смяна. Доколкото мога да следя независимо. Понякога тя въпреки всичко избира „ да бъде” това, което назовава „ своя любов”. Престава да го устоя, само че също по този начин го оставя да си играе и да си „ счупи главата” без да задава гадните въпроси. Фокусира се единствено в своята работа, своите хрумвания, пътешествия и приема да споделя единствено приятните интимни моменти с него. Превръща го в ухажор, с който съжителства по табиет, от улеснение и с някаква странна религия, че силата на свободата е по-ценен съдружник на интимната й връзка, в сравнение с старите клишета на властта.
 Instagram
Не зная какво ще излезе от тази нова женска игра. Не зная дали повода е по-голямата ни полова независимост в композиция с удоволствието от моногамността. Само следя, че се случва. Все по-често.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР