Казват, че третият път е за щастие. За ЦСКА това

...
Казват, че третият път е за щастие. За ЦСКА това
Коментари Харесай

Кристиян Малинов пред bTV: В България таванът е ЦСКА - най-големият отбор

Казват, че третият път е за благополучие. За ЦСКА това се оказа правилно. „ Червените” съумяха да победят „ Лудогорец” от третия опит през сегашния сезон, елиминирайки „ орлите” от шампионата за Купата с 1:0. Освен отборния дух, на терена изпъкнаха и положителни характерности. Един от образците e Кристиян Малинов.

„ Така се получи първите два мача с тях не играхме, както се очакваше от нас, в този момент ги победихме. Смея да настоявам, с добра игра, тактически стояхме доста добре . За събота се надявам, че ще се получи същото”, споделя Малинов пред bTV.

За събота обаче от „ Лудогорец” се заканиха, че ще разкрият цялостния си капацитет, а в ЦСКА чакат тъкмо това.

Mоже би те не чакаха, че ще им дадем подобен отпор . Мисля, че ще бъдат по-концентрирани, по-мобилизирани за този мач и мисля, че мачът ще бъде по-тежък в събота”, споделя полузащитникът.
Бодуров: Черна котка сме на " Лудогорец " Можехме да затворим мача с 2-3 гола, сподели капитанът на ЦСКА
След класирането за полуфиналите капитанът Николай Бодуров съобщи, че тимът е бил доста квалифициран чисто тактически. Запитан какъв брой мачове на „ Лудогорец” са изгледали той и съотборниците му, Малинов отговори:

Подготвени сме . Точно какъв брой мача не мога да кажа. То е компилация, която треньорът прави за нас. Гледаме мощните страни, слабите страни, статични положения – по този начин се подготвяме”

Не във всеки мач обаче на Малинов му се постанова да се изправя против досегашни съотборници . През 2017 година Станислав Манолев е играчът, асистирал за първия гол на Малинов в мач на ЦСКА, а в дуела с „ орлите” през вчерашния ден двамата към този момент някогашни съотборници трябваше да влязат в не едно или две единоборства.
Снимка: Lap.bg
„ Аз не ги разграничавам. На терена няма такива сантименти - другар, някогашен съотборник. Излизаме, играем, след мача отново сме си другари, отново сме някогашни съотборници, тъй че поддържаме хубави връзки с него”, разяснява Кристиян.

Подобно на тази, и предходната година ЦСКА беше в битката и за купата, и за купата, само че „ армейците” рухнаха в трите най-важни мача против „ Лудогорец” и „ Левски” . Сега са решени да удържат двата фронта до последно.

„ Точно какви поучения сме си взели – не мога да ви кажа. Просто да знаем, че мачът се играе 90 минути, тъй като тогава имахме някакви 4-5, в които трябваше да издържим, само че не успяхме, пречупихме се душевен. Това беше разковничето на целия сезон ”, продължи халфът.

Снимка: Lap.bg

Вече сме привикнали не на някакво напрежение, само че на това да желаеме да станем първи . Мисля, че душевен, да не споделям огромна дума, само че сме по-подготвени, по-добре от предходната година. Това желаят всички последователи – да печелиш купи, трофеи. Ние работим за това, упражняваме за това и излизаме всеки мач с тази мисъл”

Тази мисъл се пробва да вмени в играчите си и актуалният треньор на отбора Любослав Пенев .

„ Toй е извънредно занимателен. Перфекционист, държи на най-малките елементи , на терена, отвън терена, хранене, спане - всичко, което би трябвало за един професионален футболист, той го прави, държи на него. Изисква доста от нас на терена, на тренировките, тактически занимания”, съобщи играчът на ЦСКА.

Снимка: Lap.bg

Малинов показа и какво се е трансформирало след промяната на Нестор Ел Маестро с Пенев.

„ Вкара малко повече въодушевление в тима . Пипна на места едни тактически неща, които са в наш плюс. Отборът почна да играе малко по-атакуващо. Не играем, както при Нестор - изчаквателна позиция и да се надяваме откъм гърба крепко, а напред нещо да стане. При господин Пенев тимът играе по-атакуващо, по-атрактивно - това, което се желае от тима, тъй като нашите почитатели желаят да виждат такава игра от нас… Играем с двама атакуващи халфа, един пред отбраната, по-отворени крила, стремим се да играем по земята, когато е възможно”.

В ЦСКА няма твърди титуляри . Треньорът всеки мач върти състава, съгласно зависи кои футболисти са му нужни в дадения мач, с дадените характерности. Не би трябвало никой футболист да се усеща 100% титуляр, тъй като това вреди на неговата спортна форма и неговото психическо състояние”, коментира Малинов.

Снимка: Lap.bg

Много мъчно съумявам да управлявам страстите . По някой път върша неща, които не са доста окей. След това, като виждам в профил, и на мен не ми харесват, само че просто това съм аз. Не мога да играя по различен метод. За някои хора извън може би не наподобява привлекателно, не наподобява доста окей, само че всеки има право на мнение”.

А персоналните цели на Малинов са да изпита страстите от това да играе в чужбина.

„ Аз бих желал да отида да поиграя малко в Европа, да усетя по какъв начин е равнището. Да усетя дали мога да играя там, дали ще се оправям, тъй като в България мисля, че таванът е ЦСКА . Няма по-голямо ходило от това. Най-големият тим, с най-вече аудитория и отсам единствената цел, в случай че се случва трансфер, е в Европа”.
Снимка: Lap.bg
" Мисля, че като гледаме и националния тим , като играем против други футболисти, които играят в Европа, мисля, че е под междинното европейско равнище ", счита Малинов.

А равнището на националния ни тим разказва по този начин: „ Представянето е положително . Хората постоянно желаят да побеждаваме, желаят атрактивна игра, само че това сега няма по какъв начин да се случи, защото нямаме такива футболисти, които играят в топ тимове , на високо равнище. Да, имаме положителни футболисти, които играят на обикновено европейско равнище, приблизително, само че те също не са толкоз доста, колкото би трябвало да бъдат”.

„ Това са ни опциите за момента . Когато нямаме такива футболисти, нямаме такова качество, с цел да демонстрираме този жанр на игра, това мачкане на съперника, го караме повече на себераздаване, на битка, на експанзия, на този наш дух – така наречен български, който ни оказва помощ и това е. Треньорът също изисква това в мачовете, тъй като по различен метод чисто спортно-технически, в случай че излезем да се надиграваме с другите отброи, не сме на това равнище, на което би трябвало да бъдем, с цел да го направим”.
Снимка: Lap.bg
„ Аз мисля, че Петър Хубчев е точният треньор за националния тим . Той прави мнoго добра работа в тима. За всички мачове сме доста добре готови за показване на едно положително равнище. Нямаме отрицателни резултати, които се тиражират в нашата страна, в медиите, че надали не не можем да бием тези, тези, а като ги погледнеш нашите футболисти, техните футболисти, е изцяло резонно мачът да приключи или в тяхна изгода, или по този начин да ни надиграят ".

" Опитваме се и се стараем да вършим нещата, както треньорът желае, да се борим, да се раздаваме един за различен, да си оказваме помощ и в случай че продължим в тази линия – имаме някакъв късмет. Ако стартираме по различен метод да движим нещата и да действаме – съгласно мен няма да се получи”, приключва националът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР