Казват, че можете да обичате по различни начини. Това всъщност

...
Казват, че можете да обичате по различни начини. Това всъщност
Коментари Харесай

Психолози: Има 6 вида любов

Казват, че можете да обичате по разнообразни способи. Това в действителност е тъкмо по този начин. Психолозите разграничават цели 6 типа обич! Най-известните откриватели на стиловете на любовните връзки са американските съпрузите Клайд и Сюзън Хендрик.

Те предложиха забавна подредба на типовете обич. Психолозите настояват, че любовното възприятие на избран човек може да включва параметрите на разнообразни типове обич.

1. Ерос
Този вид включва буйно възприятие, което бързо ви обгръща. Преди го наричахме обич от пръв взор. Струва ви се, че мъжът до вас е вашата сродна душа, вашата орис. Когато човек е обзет от такова възприятие, страстите му са интензивни и мощни.

2. Лудус
Любовта като източник на наслаждение, което не допуска съществени и дълбоки усеща и страсти. По-скоро даже не става дума за обич, а за леко влюбване. Ако изпитвате сходно възприятие, вие елементарно, без никакво разкаяние, стартирате няколко интриги едновременно, наслаждавайки се на страстите, които връзката с предмета на любовта ви дава.

 Психолози: Има 6 типа обич Снимка: gpointstudio

3. Storge
Това е надълбоко възприятие, основано не толкоз на физическо привличане, а на общ взор върху живота, мирогледа, полезностите. Когато се чувствате по този начин, на напред във времето излизат другарски усеща. Такава обич дава успокоение и вътрешен комфорт.

4. Прагма
Името приказва единствено за себе си: човек подхожда рационално към избора на сътрудник, като претегля всички плюсове и минуси, прави оценка психическата съгласуемост и обмисля проект за взаимен живот.

5. Мания
Любовта като фикс идея е най-странният, най-изтощителният жанр на любовни връзки. И най-опасният, защото елементарно можете да станете подвластни от сътрудник, да загубите религия в себе си и да натрупате доста комплекси. Този вид обич обаче дава незабравими страсти, както позитивни, по този начин и негативни. Понякога желанието още веднъж да изпитате такива мощни страсти води до взаимозависими връзки.

6. Агапе
Този тип обич е най-безкористната и алтруистична. Човек, изпитващ сходни усеща, се стреми да задоволи не личните си потребности, а потребностите на обичания човек, даже да жертва личните си ползи. Въпреки че този жанр не е постоянно срещан в чистата си форма, във всяка здравословна любовна връзка би трябвало да има доза такава обич.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР