Казусът с оставката на и.д. кмет на Младост не е

...
Казусът с оставката на и.д. кмет на Младост не е
Коментари Харесай

Герджиков: Иванчева е действащ кмет, само съда може да я отстрани от длъжност

Казусът с оставката на и.д. кмет на " Младост " не е толкоз елементарен, колкото наподобява на пръв взор, изясни в " Денят стартира " Елен Герджиков, ръководител на Столичния общински съвет. Той изясни, че съгласно него и.д. кмет на " Младост " Владимир Клисуров би трябвало да подаде оставка " пред индивида, пред институцията, която го е избрала ". Когато е станал част от екипа на госпожа Иванчева, той не е избиран от Столичния общински съвет, добави той. " Той би трябвало там да подаде оставка, тъй като неговият шеф е госпожа Иванчева ", разяснява Герджиков.


Елен Герджиков изясни, че Иванчева е настоящ кмет и че тя не е отстранена от служба от съда.
Елен Герджиков, ръководител на Столичния общиснки съвет: Само българският съд може да я в профил от служба със свое решение. Това не се е случило, което значи, че тя е настоящ кмет и има всички пълномощия. Освен това напълно публично в публично заявление до кмета на Столична община тя уведоми, каквато е и процедурата, че излиза в отпуск - заплатен, и в същото съобщение показва за собствен заместител господин Клисуров.
Герджиков акцентира, че в тази ситуация Клисуров или би трябвало да извършва функционалностите на кмет, или " да се разбере със своя шеф ". Да влезе в контакт с нея, да се схванат какви са опциите, разяснява той.

 Казус със декларираната оставка на изпълняващия длъжността кмет на регион „ Младост “ Казус със декларираната оставка на изпълняващия длъжността кмет на регион „ Младост “
Казус се появи със декларираната от Владимир Клисуров оставка, който стана изпълняващ длъжността кмет на регион Младост, откакто кметицата на региона Деси...

По случая " Иванчева " Герджиков разяснява още, че е рано за съществени заключения, органите би трябвало да си свършат работата и съдът да се произнесе.
Елен Герджиков, ръководител на Столичния общински съвет: Става въпрос за едни извънредно доста тежки обвинявания, в случай че те се потвърдят, това ще бъде невиждан случай в най-новата българска политическа история.
Той акцентира, че му е направило усещане неналичието на " съответна политическа реакция ".
Елен Герджиков, ръководител на Столичния общински съвет: Говоря за общинските съветници и политическите партии, които бяха паралелно до госпожа Иванчева в нейната акция, снимаха се с нея, а в този момент някои от тях - като партията на господин Кадиев - се отхвърлиха за повторно от нея, в действителност я осъдиха преди да бъде наказана. Други потънаха в цялостно безмълвие като че ли подобен случай не съществува. Аз не мисля, че това е вярна реакция.
Може би всички чакат решението на съда, само че политическа позиция може да се изрази и преди този момент, счита той.

Той изясни още, че е имало сигнали, че преписки се бавят и напомни, че Десислава Иванчева е станала кмет при изключителни избори - преди година и половина.

В началото отдавахме това събитие на непросветеност, неумелост, по всевъзможен метод се опитвахме да оказваме помощ на нейния екип. Тя беше канена не един път в комисии в Общинския съвет, с цел да даде пояснение или да получи информация по какъв начин би трябвало да придвижи даден юридически проблем. По-късно, когато броят на преписките и сигналите набъбна извънредно доста, стана притеснително.
Не става въпрос единствено за закъснение на преписки, става въпрос за комплицирани писмено преписки и изчезнали документи, добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР