Казусът Барселонагейт се върти от години, докато Бойко Борисов беше

...
Казусът Барселонагейт се върти от години, докато Бойко Борисов беше
Коментари Харесай

Даниел Митов: Извървян е много тежък път до сглобяването на редовно правителство

Казусът " Барселонагейт " се върти от години, до момента в който Бойко Борисов беше без имунитет. Този проблем е кух и то под всички ъгли - това разяснява в " Панорама " зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

" Борисов постоянно е казвал " аз къща в Барселона нямам ", други споделят - " но то въпросът не е за къщата, там става дума за пране на пари ". Това, което знам аз, е че испанските управляващи организираха двугодишно следствие. Това са институции, които хванаха личния си крал във финансово закононарушение, мислите ли че в случай че имаше финансово закононарушение в тази ситуация, щеше да се размине? "

Даниел Митов уточни, че е извървян доста тежък път до сглобяването на постоянно държавно управление, което да възвърне функицонирането на парламентарната народна власт.

" Знаем, че част от нашите последователи и симпатизанти към момента се пробват да преглътнат въпросната формула, само че те са умни хора, които добре разчитат политическия ход на обстановката "

ГЕРБ-СДС чакат от Асен Василев рационално фискално държание при правенето на бюджета ще наблюдават за всяка цифра в бюджета. Назначаването на Румен Спецов за началник на Национална агенция за приходите е отговорност на финансовия министър, сподели още той.

" Ясно е, че в една сходна коалиция, откакто сме си наговорили доста неща през годините, няма по какъв начин внезапно да минем в някакъв модус на безпределно харесване. В демокрацията няма значение кого не харесваш и кого не - въпросът е какви цели поставяш пред обществото, по какъв начин идентифицираш проблемите и какви решения си подготвен да предложиш ".

Митов не чака нищо от идното изказване на основния прокурор. По думите му процедурата във Висш съдебен съвет и диалозите за конституционна промяна са породили опозиция.

Пред Висш съдебен съвет лежи задачата да довърши процедурата, която е почнал и да вземе решение какво се случа с основния прокурор, пред Народното събрание обаче седи задачата да реформира правосъдната система, тъй че тя да не се намесва в решенията на политическите партии, да не подлага на напън политици, народни представители и министри и въпреки това политиката да няма никаква роля във действието на правосъдната власт.

Ако концепциите за конституционни промени са рационални, може и да се събере болшинство от 180 депутати, счита Митов. Според него въпросът за правосъдната система няма да се реши единствено с премахването на фигурата на основния прокурор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР