Казус с неочакван развой - мъжът под карантина, когото на

...
Казус с неочакван развой - мъжът под карантина, когото на
Коментари Харесай

Мъж под карантина, който трябваше да бъде задържан във Велинград, е изчезнал

Казус с непредвиден процес - мъжът под карантина, който на 15 ноември правосъдна защита опита да задържи във Велинград, от тази заран е в неопределеност.

Карантината от COVID-19 на Димитър Велев изтича в среднощ на 22 против 23 ноември. Тази заран чиновници на РУ-Велинград са посетили на адреса и не са го разкрили.

Срещу него е формирана кореспонденция за нарушение на карантината, която ще бъде изпратена в районната прокуратура. По данни на полицията, рано тази заран Велев е напуснал жилището и е отпътувал в незнайна посока.

Димитър Велев е обвиняем по дело за имотни измами, проточило се повече от десетилетие. Мярката му „ подписка “ беше изменена в „ задържане под стража “, откакто мъжът не се яви на правосъдно съвещание на 10 ноември. Тогава мъжът показа позитивен PCR и на 12 ноември юристът му подава в съда документ от РЗИ-Пазарджик, че Велев е под карантина. От РЗИ потвърдиха достоверността на документа.

От на следващия ден Велев не в карантина и може да бъде арестуван под стража. Междувременно той е заел юрист от фондация за отбрана на правата на индивида, който да апелира решението на районния съд, под претекст, че са желали от него да наруши карантината и да се яви на правосъдното съвещание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР