Казано най-просто, лицемерът е човек, който умело прикрива същността си,

...
Казано най-просто, лицемерът е човек, който умело прикрива същността си,
Коментари Харесай

Как да разпознаем лицемера, за да се предпазим от него

Казано най-просто, лицемерът е човек, който ловко прикрива същността си, преследвайки някаква персонална полза. Но по какъв начин да разпознаем такива хора, с цел да се предпазим от тях. Ето няколко от присъщите им черти.

Непринуденост и бързо „ влизане под кожата “

Едва се познавате, а той или тя към този момент ви черпи с кафе и кифла, тъй като е „ обезпокоен за здравето ви “. Това обаче никога не е демонстрация на положителни усеща, това е угодливост, която е присъща на лицемерните хора. И щом се окажете с проблеми на работното място или напуснете, такива хора ще ви не помнят още в секундата и даже ще се опитат по всякакъв начин да очернят името ви.

Прекомерен интерес към живота ви

За да манипулират хората, лицемерите се нуждаят от информация, заради което такива хора най-често са в центъра на всички злословия. Независимо дали са в офиса или с другари, лицемерите постоянно популяризират злословия или ги основават сами.

Ако още на първия ден сътрудник пристигна при вас и с шепнещ, разкъсващ се от неспокойствие глас стартира да „ излива “ информация за сътрудниците, той е двуличник. След това евентуално ще ви предложения на обяд в кафенето, с цел да се опита да разбере колкото се може повече за вас – с кого живеете, с кого спите, кого обичате и какво не понасяте. И тогава цялата тази информация, само че няколко пъти изкривена и преиначена, ще стартира да се разнася из офиса.

Психолозите поучават да се обкръжите с хора, които приказват малко и вършат доста. Те не се тормозят от интриги и кавги, няма да се опитат да получат персонална информация от вас и не обичат да приказват за персоналния си живот на работа.

Лицемерът споделя единствено неща, за които е сигурен, че ви харесват

Например, ще свие ръце в припадък на удивление и ще изкрещи, че непотребните 25 кг въобще не ви личат! Вие сами знаете, че сте прецакали нещо в работата си, само че лицемерният сътрудник незабавно ще спомене различен, който е отговорен за всичко. Лицемерните хора нямат лично мнение, те споделят единствено неща, които са приятни за вас, даже и да са изцяло погрешни. Ако изпаднете в обстановка, в която лицемерът би трябвало да избира сред истината и лъжата, бъдете сигурни, че той постоянно ще избере това, което му е от изгода.

Психолозите поучават да се вслушвате в мнението единствено на тези хора, които могат да изричат неприятни неща на глас –  несъмнено, единствено когато са правилни и когато градивната рецензия е от изгода.

Лицемерите се стремят да провокират страдание

Почти всички лицемери са „ неизлечимо заболели “, „ изоставени от съпрузите си “, някои отглеждат пет деца, оказват помощ на бездомници и лекуват заболели животни с последните си пари. Лицемерът е толкоз, колкото и добър, подобен човек се мъчи да придобие облик на свети страдалец и се оплаква, че който обществото не го приема, тъй като му пречат разнообразни ограничавания или злоба.

Ако някой ви споделя по какъв начин постоянно да избавя котенца от дървета, какъв брой го е грижа за слоновете в Африка и други неща от този жанр, би трябвало да знаете, че против вас стои изпечен двуличник.

Психолозите са безапелационни, че положителните каузи би трябвало да се вършат безмълвно, тъй като това демонстрира дълбоката вътрешна потребност на човек да ги прави, а не са просто средство за привличане вниманието на други. Добрите хора правят положителни каузи без да ги разгласяват на всички места.

Какъв абсурд – обобщите ли цялата получена информация, тогава излиза, че лицемерите са най-приятните хора – постоянно са потребни, интересуват се от живота ви, демонстрират угриженост и ви „ бомбардират “ с похвали. Може би по тази причина е толкоз мъчно да се отървем от тях. Психолозите споделят, че от време на време хората толкоз мощно се нуждаят от самопризнание, топлота и грижа, че позволяват прекомерно покрай себе си лицемерите. Те ловко имитират горните неща, само че единствено с една единствена цел – да извлекат изгоди и облаги. Иначе, бъдете сигурни – въобще не им пука за вас.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР