Казанлък. Конкурс – спектакълът за избор на Царица Роза, който

...
Казанлък. Конкурс – спектакълът за избор на Царица Роза, който
Коментари Харесай

Стара Загора: Конкурс – спектакъл за избор на Царица Роза на 18 май поставя началото на празничната програма на 115-я Празник на розата в Казанлък

Казанлък. Конкурс – спектакълът за избор на Царица Роза, който ще се организира на 18 май, слага началото на празничната стратегия на 115-я Празник на розата, сподели за Радио „ Фокус “ Сребра Касева, шеф на кабинета на кмета на Казанлък Галина Стоянова. Тя разясни, че това е един от акцентите - когато Казанлък ще избере своята 50-та кралица Роза. Акцент в програмата е и отбелязването на 100- годишнината на лютиерството в България, като по този мотив Казанлък ще бъде хазаин на IX Международен конкурс на лютиерите.
На конкурс спектакъла за избор на кралица Роза са поканени да участват всички, които през годините са носили короната на кралица Роза или са били подгласнички. Над 60 от тях са удостоверили присъединяване си в спектакъла.
На 18 май спектакълът ще бъде предшестван от откриването на галерия в 17.00 часа в Музея на розата – Проектът „ Модни обекти в цветовете на розата “ на топдизайнера Мариела Гемишева, която е родом от Казанлък. Тя е и създателят на новите рокли на 50-та кралица Роза и на нейните подгласнички. В 17.30 часа в Музея на розата ще бъде показан албум на цариците Роза през годините, който е дело на шефовете на културни институти. Албумът включва мемоари на победителките в състезанието Царица Роза и фотографии.
„ Голям е ползата към състезанието за избор на кралица Роза тази година “, сподели Касева. Ще вземат участие 26 девойки. Те ще бъдат оценени от предходните царици, които ще вземат участие в празника и в качеството си на жури, и ще изберат 50-та кралица Роза. Почетен посетител на състезанието по традиция ще бъде японският дипломат.
Водещ на спектакъла ще бъде Христо Бонин, който е родом от Казанлък. Концерт ще изнесе Васил Петров. Сценарият и реализацията на спектакъла са дело на Народно читалище „ Искра “.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР