Казанлък е домакин на международен форум посветен на българското розово

...
Казанлък е домакин на международен форум посветен на българското розово
Коментари Харесай

Казанлък е домакин на международен форум за етерични масла

Казанлък е хазаин на интернационален конгрес отдаден на българското розово масло и етеричните култури. Фокус на разискванията ще бъде провокациите пред бранша и евентуалното влияние на новото законодателство на Европейския съюз.

 

На двудневния конгрес ще участват кметове на български и европейски общини, известни с развъждането на етерично-маслените култури и парфюмерийна промишленост, в това число от Франция и Италия. Те се сплотяват и в асоциация, която да брани ползите им.

 

Фокус се слага на обсъжданите промени в Европейския Регламент за производството на етерични масла, които към момента са неразбираеми. Кметът на Казанлък Галина Стоянова и на френския град Грас към този момент показаха опасения, че етерични масла като розовото може да получат означение като на химичен артикул. Това тормози и производителите в този бранш.

 

Галина Стоянова напомни, че българското предложение към Европейската комисия е розовото масло да бъде обсъждано като напълно натурален артикул.

 

Асоциацията на европейските кметове на райони в областта на производството на етерични масла ще одобри и още 12 кметове на общини от континента.

 

Международният конгрес е част от програмата на юбилейните 120-ти Празници на розата в Казанлък. Поканени на срещата са евродепутати, народни представители и министри от служебния кабинет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР