Казанлък. Делегация от доброволци на Доброволно формирование Аварийно-спасителна група –Казанлък“

...
Казанлък. Делегация от доброволци на Доброволно формирование Аварийно-спасителна група –Казанлък“
Коментари Харесай

Стара Загора: Делегация от доброволци и пожарникари от Казанлък са взели участие в семинар в Германия по покана на германските си колеги

Казанлък. Делегация от доброволци на Доброволно формирование „ Аварийно-спасителна група –Казанлък “ и представители на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ взеха присъединяване в семинар в Германия, сподели пред публицисти Сребра Касева, шеф – кабинет на кмета. Това съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Касева разясни, че визитата е осъществена по покана на Пожарникарското учебно заведение в град Касел, провинция Хасен и на доброволни противопожарни служби в градовете Мелзюнген и Шварценберг. Посещението, което бе в отговор на гостуването в Казанлък на пожарникари-доброволци от Германия на 31 май 2017 година, бе обезпечено от Община Казанлък. Тя е една от първите в България, основала доброволческо пожарникарско формирование.
На конференция в Община Казанлък Касева показа участниците в делегацията. Те споделиха своите усещания от пребиваването си в Германия. Слави Иванов, началник на доброволното формирование, разясни, че пожарникарите доброволци са мощно развита мрежа в Германия, като всяко обитаемо място има оборудвана с техника и постройка доброволческа работа, а доброволните пожарникари се отзовават на сигнал до 10 минути. Има и щатни професионални пожарникари, само че сигурността на популацията се обезпечава най-вече от доброволците. „ Да си доброволец пожарникар в немския метод на мислене е чест и се възпитава още от най-ранна детска възраст “, сподели основен контрольор Злати Дрянов, шеф - бранш „ Превантивна и контролна активност “ на Областната противопожарна дирекция в Стара Загора, който бе и началник на делегацията от Казанлък. По реализирането на такива и още хрумвания ще стартират работа още при започване на 2018 година доброволците и пожарникарите в Казанлък и област Стара Загора. Част от тези хрумвания са и разпространение на доброволческите формирования измежду популацията и по - особено измежду децата, образование на навършилите 16-годишна възраст в подготовка за включване в доброволните отряди, създаване на отношение измежду учениците и подрастващите към отбраната на родното място и пожарникарската специалност – посредством образование, спорт и присъединяване.
„ Казанлъшкото доброволческо формирование е един от пионерите в България “, сподели Анчо Шишков, шеф на Пожарната в Казанлък. В момента то наброява 30 доброволци, които работят в частния и публичен бранш, а професионалните пожарникари в службата в Казанлък са 50 на брой.
В област Стара Загора са основани доброволчески отряди във всички общини, като от края на месец ноември е в действие и основаната нормативна уредба с разпореждане на Министерски съвет за образуването на доброволчески отряди и на територията на частни предприятия и компании.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР