Кайл Уокър от Манчестър Сити безспорно е една от звездите

...
Кайл Уокър от Манчестър Сити безспорно е една от звездите
Коментари Харесай

"Като Моци" или как Кайл Уокър сложи вратарските ръкавици

Кайл Уокър от " Манчестър Сити " несъмнено е една от звездите на вечерта в Шампионска лига. Наложи се бранителят да се " преквалифицира " доста бързо, откакто неговият отбор остана без вратар. Без да се колебае 29-годишният англичанин нахлузи ръкавиците и... спря дъха на всички с положителните си намеси против " Аталанта ".
Куриозно: " Сити " оцеля със бранител на врата, вижте всички резултати (ВИДЕО) Три тима се класираха за осминафиналите на Шампионската лига
След като на почивката сред полувремената мениджърът на " жителите " Хосеп Гуардиола реши да направи вратарска промяна поради травмата Едерсон и да пусне Клаудио Браво, той трябваше да работи бързо, когато последният си изкара червен картон в 81-ата минута.

Снимка: Reuters

Така Уокър застана под рамката на вратата и... в действителност впечатли. Наложи се да се намесва по-сериозно единствено един път - при един ъглов удар. Но пък беше постоянен и не позволи попадение във вратата си.

" Точно като Моци ", както се чу неведнъж по-късно.

Снимка: Reuters

През 2014 година Козмин Моци влезе в същата роля, само че при много по-напечени условия. Румънецът трябваше да стане бързо вратар след втория жълт картон на Ренан в мача против " Стяуа " Букурещ. В последна сметка срещата приключи с осъществяване на дузпи, а бранителят отрази 2 от тях. Каква беше цената? " Лудогорец " влезе в групите на Шампионската лига!

Снимка: Reuters

Дани Алвес от " Пари Сен Жермен " също застана под рамката на вратата през 2018 година в среща от осминафиналите на шампионата за Купата на Франция против " Сошо ", откакто титулярният пазач Кевин Трап беше изгорял.

Снимка: Reuters

Джон Тери също има подобен интервал в кариерата си. Ако се питате по какъв начин Петр Чех нахлузи емблематичната си каска, то ще ви върнем през 2006 година Тогава, като вратар на " Челси ", чехът получи контузия в главата в мача против " Рединг ". Карло Кудичини също се контузи и Тери трябваше да избавя обстановката. Той беше подложен на обстрел, само че не позволи гол.

Снимка: Reuters

Хари Кейн обича да споделя, че в негово лице футболът е изгубил вратар, само че е спечелил нападател. Но не изглеждаше тъкмо по този начин през 2014 година, когато му се наложи да избавя отбора си в последните минути против " Астерас " Триполи. Юго Лорис беше изпъден с червен картон, а нападателят на " Тотнъм ", който беше вкарал 3 гола преди този момент, позволи много комично попадение.

Снимка: Reuters

Ян Колер от " Борусия " Дортмунд пък застана на врата през 66-ата минута през 2001 година против " Байерн ", след втори жълт картон на Йенс Леман. И се оправя толкоз добре, че печели наградата за вратар на кръга на изданието " Кикер ".



Филипе Мело стана вратар по изключение за " Галатасарай " през 2012 година и даже избави дузпа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР