Каварна. Информационна кампания за стимулиране на населението за поставяне на

...
Каварна. Информационна кампания за стимулиране на населението за поставяне на
Коментари Харесай

Информационна кампания за стимулиране на населението за поставяне на ваксини срещу COVID-19 е организирана в община Каварна

Каварна. Информационна акция за стимулиране на популацията за слагане на ваксини против COVID-19 е проведена в община Каварна, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Община Каварна, взаимно с Регионална здравна ревизия (РЗИ) – Добрич са организирали разяснителни срещи, ориентирани към разнообразни целеви групи за обезпечаване на необятно имунизационно покритие.

Кметът на община Каварна Елена Балтаджиева и представител на РЗИ - Добрич доктор Даниела Иванова, шеф отдел „ Противоепидемичен надзор “ са посетили кв. „ Хаджи Димитър “ в Каварна и селата Вранино, Българево, Хаджи Димитър и Белгун. В тези обитаеми места те са се срещнали с жителите за разпространяване на точна и вярна информация за имунизациите срещу COVID-19. Д-р Иванова в детайли е разяснила изгодите от имунизирането и е отговаряла на въпроси, заложени от жителите. Тя е подчертала, че имунизирането е непринуден акт. Всеки, който вземе решение да бъде имунизиран, има право за избор на типа ваксина. За задачата е належащо искащите да подадат поръчка за имунизирането при кмета на селото, здравния посредник, МБАЛ – Каварна, персоналния си доктор или в РЗИ – Добрич.

Информационната акция е осъществена и с представители на образователните и детските заведения на територията на общината. На всички заинтригувани страни е предоставена информация и за опцията за имунизиране посредством мобилните групи.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР