Каварна. Експозиция с портрети на кметовете, управлявали Община Каварна от

...
Каварна. Експозиция с портрети на кметовете, управлявали Община Каварна от
Коментари Харесай

Добрич: Експозиция представя кметовете на Каварна от XIX век до днес

Каварна. Експозиция с портрети на кметовете, управлявали Община Каварна от 1880 година до през днешния ден, припомня за предишното и за управниците, останали в историята на града. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Инициативата е на сегашния градоначалник Нина Ставрева. Снимките са ситуирани на втория етаж в постройката на Община Каварна и всеки, който се интересува може да ги прегледа.
Експозицията включва кметовете на града от 1880 година до през днешния ден, като измежду тях са и имената на румънските кметове в интервала на първата и втората окупация.
Кметът, управлявал най-дълго града е Атанас Маринов – кмет от 1973 година до 1986 година. Сред имената на всички мъже във властта през годините се откроява това на Нина Ставрева, която е единствената жена кмет на Каварна.
„ Най-подходящото място за експозицията е постройката на Общината. Изпитвам най-искрени усеща на благодарност към всички кметове, които с делата и живота си са съдействали за развиването на Каварна. Важно е да познаваме историята си, да се учим от положителните образци, а и от грешките, и да работим за издигане на престижа на Общината и възстановяване на изискванията за живот “, сподели госпожа Нина Ставрева.
„ Експозицията е непрекъсната и ще продължава да се добавя с портрети и информация за кметовете на Каварна. Въпреки напъните ни към момента имаме изчезнали портрети. Призовавам каварненци, в случай че могат да оказват помощ с техни фотоси и да допринесат за обогатяване на експозицията и за опазване на историята на хилядолетния ни град “ С тези думи госпожа Ставрева се обърна към съгражданите си и увери, че издирвателската активност ще продължи и за напред, с цел да се проучат и съберат още данни за хората, управлявали Каварна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР