Каварна. Днес кметът на Община Каварна Нина Ставрева обсъди проекта

...
Каварна. Днес кметът на Община Каварна Нина Ставрева обсъди проекта
Коментари Харесай

Добрич: Кметът на Каварна Нина Ставрева обсъди проекта на Интегрирания план за управление на защитените зони в района на Калиакра с представителите на ветрогенератори и с туристическия бранш

Каварна. Днес кметът на Община Каварна Нина Ставрева разиска плана на Интегрирания проект за ръководство на предпазените зони в региона на Калиакра с представителите и притежатели на ветрогенератори в региона и с туристическия отрасъл.
Илиян Петков, Йордан Йорданов, Миглена Стоилова – Папазян, Вера Петрова са представителите на бранш „ Енергетика “, които ще вземат присъединяване в работните групи за преразглеждане на Интегрирания проект за ръководство на предпазените зони „ Комплекс Калиакра “, " Калиакра " и " Белите скали ". Представителите на бранш „ Туризъм “ са инж. Стефка Славова, арх. Иван Димчев, Камен Жейнов - гл. арх. на Каварна, инж. Емил Тасков, юрист Весела Александрова и Пламен Белчев.
С цел обезпечаването на дълготрайно оцеляване на най-ценните и застрашени европейски биологични типове и местообитания, всяка страна членка е определила предпазени зони по „ Натура 2000 “. От друга страна, „ Натура 2000 “ не е система от естествени резервати със непоколебим режим, изключващи всякаква човешка активност - по-голямата част от земята е частна благосъстоятелност и главното условие е да се обезпечи такова стопанисване, което да е стабилно развито в екологично и икономическо отношение.
По време на срещата бе доказано общото мнение, че би трябвало да бъде открит рационален компромис сред екологията, грижата за скъпите скотски и растителни типове и икономическия разцвет и поминъка на жителите на Крайморска Добруджа.
Участниците в срещата подчертаха, че сполучливият резултат на тази акция за преразглеждане на очертанията на „ Натура 2000 “ в региона на „ Комплекс Калиакра “, „ Калиакра “ и „ Белите скали “ и преразглеждане на Интегрирания проект за ръководство на предпазените зони „ Комплекс Калиакра “, " Калиакра " и " Белите скали " изисква построяването на национална позиция и съдействие сред всички заинтригувани институции и техните представители в съответстващите интернационалните структури – Европейска комисия, Европейски парламент, интернационалните екологични организации.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР