Каварна. 12 медала завоюва СК Вимпел“ – Каварна на Държавно

...
Каварна. 12 медала завоюва СК Вимпел“ – Каварна на Държавно
Коментари Харесай

12 медала завоюва СК „Вимпел“ – Каварна на Държавно първенство за настолни корабни модели и Първенство за радиоуправляеми яхти

Каварна. 12 медала завоюва Семеен кодекс „ Вимпел “ – Каварна на Държавно състезание за настолни корабни модели и Първенство за радиоуправляеми яхти, които се организираха в Приморска Добруджа. Това заяви Мирела Флетчър, експерт в отдел „ Информационно и техническо обслужване “ в Община Каварна, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Домакин на надпреварите за 70-ти път беше град Каварна. Събитието се провежда под патронажа на Българска федерация по корабомоделизъм морската община. Организатор на събитието е Семеен кодекс „ Вимпел “ с началник Стоян Станев. Каварненският клуб се е показал с 9 участници, спечелили 10 златни, 1 сребърен и 1 бронзов орден. Наградените със златни медали са Иво Чернев – 4 златни медала, Владимир Голубович – 2 златни, Стоян Станев – 2 златни, Арсен Арсенов и Атанас Атанасов – по 1 златен орден. Призьорът със сребърен орден е още веднъж Владимир Голубович, а бронзовият орден е за Бойко Милев.

Главният арбитър на корабните модели Илия Ковачев е оценявал представянето на състезателите дружно с Арсен Арсенов и Неделчо Стоянов. Представени са модели от спортните клубове от градовете Русе, Варна, Харманли, Пазарджик и Каварна. В категория радиоуправляеми яхти са взели участие Спортен модел клуб -Варна, Модел клуб - Габрово, Модел яхт клуб – Пазарджик. Главен арбитър в тази категория е била Надя Липчева, подпомагана от арбитър Детелин Панчев. Сред наградените са - първо място за юношата Николай Ябанджиев от Варна, с нула точки в „ F5E ”. При мъжете преди всичко е Станислав Стоев от Габрово в клас „ F5E ”. В класовете: „ F5M ” и F5-10 ” първите места е заел Живко Ляпчев от Варна. Според оценката на съдиите и състезателите шампионата е извършено с добра организация и при съществуващи съвършени условия за провеждането и на двата типа надпревари. Гостите и уредникът са благодарили на всички свои спомоществователи за оказаната помощ и за предоставеното чудесно домакинство.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР