Кауза на БНТ донесе усмивки на малките пациенти в педиатрията

...
Кауза на БНТ донесе усмивки на малките пациенти в педиатрията
Коментари Харесай

Журналисти от БНТ озвучиха български приказки за малките пациенти в Педиатрията

Кауза на Българска национална телевизия донесе усмивки на дребните пациенти в педиатрията в София дни преди най-светлите празници.

В дублажното студио на публичната медия близо 50 публицисти - кореспонденти, водещи, продуценти и редактори от Българска национална телевизия влязоха в функции и записаха 19 български национални приказки за децата.

Вижте още във видеото

Бяха определени едни от най-обичаните на генерации типичен заглавия. Освен аудиоприказките децата получиха и книги, и занимателни игри. Приказките ще зарадват и още деца в други детски отделения в страната.



Любими гласове и едно пътешестване в приказния свят на вълшебствата за всеки дребен пациент.

" Приказките са уют, те са урок, те са разтуха, те са дом. Всяко дете има потребност от приказки ", споделя Аделина Радева, водеща на " По света и у нас ".

" И колкото повече децата ги слушат, толкоз повече те съумяват да преодолеят компликациите, с които се сблъскват в ранната си възраст ", добавя Иво Никодимов, кореспондент в " По света и у нас ".



И по този начин най-малко за малко и родители, и деца не помнят напрежението, през който минават тъкмо в този миг.

" Най-важното в живота на едно дете е чувството, че живее в приказка и ние искахме да им напомним, че приказката продължава, макар, че сега те са намират в болница ", изясни Добрина Чешмеджиева, водеща на " Референдум ".

" Приказките са направени с доста обич, с доста сърце и постоянно ще провокират усмивки и наслада в децата ", сподели Ивайло Ангелов, шеф на дирекция " Спорт ".

" В нашата среда е малко мъчно да променим ситуацията по този начин, че децата да се усещат уютно и удобно, само че с тази самодейност, с тези страхотни приказки, изключително с гласовете на толкоз доста известни хора, считам, че пристъпваме самоуверено в тази посока ", показа Благомир Здравков, шеф на СБАЛДБ " Проф. доктор Иван Митев ".



А най-после - тъкмо като в приказките - най-важни са положителният свършек и вълшебната детска усмивка - онази, която споделя, че всичко хубаво занапред следва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР