Kaufland гарантира изкупуването на хиляди тонове плодове и зеленчуци от

...
Kaufland гарантира изкупуването на хиляди тонове плодове и зеленчуци от
Коментари Харесай

Kaufland гарантира изкупуването на хиляди тонове плодове и зеленчуци от български производители

Kaufland подсигурява изкупуването на хиляди тонове плодове и зеленчуци от български производители посредством неповторимата си стратегия за договорно изкупуване на продукцията. През 2022 година веригата има подписани такива контракти с 25 земеделци от цялата страна и посредством тях продължава устойчивата си поддръжка за родните производители и развиването на селата.

Темата ще бъде показана през днешния ден пред участниците в хакатона „ Бъдещето на селата " от световната стратегия на WWF за устойчиви юношески нововъведения и предприемачество Panda Labs. Тя осъществя и второто си издание у нас с поддръжката на „ зеления " ритейлър.

Хакатонът стартира през днешния ден и в него ще се включи Мариела Байкова от комерсиалния екип на компанията, която работи с производители и снабдители на зеленчуци в Kaufland. Тя ще приказва за договорите за авансово изкупуване на продукцията, които веригата подписва с производители на плодове и зеленчуци, с цел да подсигурява от една страна качеството на продуктите, които предлага, а от друга - спокойствието на производителите, че има къде да пласират продукцията си. Всички аграрни производители, с които Kaufland има подписани контракти за произвеждане, са сертифицирани по програмата Global G.A.P. - самостоятелна международна система за положителни аграрни практики. Kaufland ще показа и друга форма на стабилно съдействие с родните земеделци - производството на плодове и зеленчуци за личната линия артикули на веригата " Брей! ".

„ Бъдещето на селата " е вторият хакатон от второто издание на световната стратегия на WWF за устойчиви юношески нововъведения и предприемачество, която се осъществя у нас с поддръжката на „ зеления " ритейлър. В хакатона ще вземат участие десетки младежи, с цел да търсят ексцентрични решения на проблеми за устойчивото развиване на селата. За това ще им оказват помощ представители на науката, неправителствения бранш и бизнеса като Мариела Байкова, които ще споделят опит и сполучливи образци от практиката.

В края на хакатона в неделя жури ще дефинира тимове спечелили, които ще вземат участие в едноименния мастърклас, където да доразвият концепцията си за артикул или услуга с бизнес проект и поддръжка от ментори. По време на първия хакатон на Panda Labs Иво Василев, енергиен управител на Kaufland България, показа пред участниците по какъв начин „ зеленият " ритейлър способства за понижаване на въглеродните излъчвания в градовете посредством своята политика за енергийна успеваемост.

Panda Labs II ще продължи доникъде на 2023 година и ще включва два семестъра - „ Бъдещето на градовете и селата " и „ Бъдещето на храната ".

Panda Labs се осъществя у нас с поддръжката на фондация „ Америка за България " и на Kaufland България. Целта на програмата е да открие идващото потомство надарени откриватели и бизнесмени, които ще оказват помощ за решаването на районни и световни проблеми. Преди дни тя беше отличена с първо място за „ Образователна стратегия " в първите „ ESG Awards ", проведени от PwC България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР