Kатолическата църква няма да благославя еднополовите съюзи, се казва в

...
Kатолическата църква няма да благославя еднополовите съюзи, се казва в
Коментари Харесай

Kатолическата църква не даде благословията си за еднополовите съюзи

Kатолическата черква няма да благославя еднополовите съюзи, се споделя в изказване на Ватикана, утвърдено от папа Франциск, предадоха международните организации.

Обяснявайки решението в обширна записка, Светият трон дефинира хомосексуалността като „ избор “, загатва, че той е грешен и афишира, че този избор " не може да се дефинира като обективно предназначен " в Божиите проекти.

" Благословията на хомосексуалните съюзи не може да се смята за законна ", написа в изказването висшата доктринална работа на Ватикана - Конгрегацията за доктрината на вярата.

Бог " не благославя и не може да благославя прегрешението ", се споделя в изказването.

Папа Франциск, който постоянно е приветстван за одобрителния си звук към ЛГБТК хората - във и отвън църквата, е одобрил позицията.

Основното в текста на Конгрегацията е разграничението сред личността и съюза. Отрицателният отговор за благославянето на тези съюзи в действителност не значи наказание на засегнатите лица, които би трябвало да бъдат признати „ с почитание, съчувствие и тактичност “, като се заобикаля „ всякаква несправедлива дискриминация “, както към този момент беше посочено в документите на учителната власт на Църквата, допълва .

Ето и претекстовете стоящи в основата на негативния отговор от страна на Конгрегацията. Първият се отнася до истината и цената на благословиите, които са „ сакраментални “, литургични дейности на Църквата и изискват това, което се благослява да бъде „ обективно предразположено да получава и показва берекет, съгласно Божиите промисли, вписани в сътворението “. Връзките, даже постоянни, „ които включват полова процедура отвън брака, - т.е. отвън неразривния съюз сред мъжа и дамата, отворен за предаването на живота - не дават отговор на тези промисли на Бог, даже в такива взаимоотношения  да има позитивни детайли ". Съображение, което визира освен хомосексуалните двойки, само че и всички съюзи, които включват полови взаимоотношения отвън брака. Друга причина за негативният отговор е риска неправилно да се одобри благословията на еднополовите съюзи с тайнството на брака.

И най-после, Конгрегацията за доктрината на вярата прецизира, че отговорът на „ подозренията “ не изключва „ благословии да се дават на лица с хомосексуални пристрастености, които демонстрират волята да живеят във честност на промислите, разкрити от Бог “, до момента в който афишира за противозаконна „ всяка форма на благословия, която има наклонност да признава техните съюзи “
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР