Като загрижен стопанин на котка, може би винаги сте си

...
Като загрижен стопанин на котка, може би винаги сте си
Коментари Харесай

Кога котката е щастлива?

Като угрижен собственик на котка, може би постоянно сте си задавали въпроса дали вашата котка е щастлива. Понеже всяка котка е самостоятелна, тя може да го демонстрира по най-различни способи.

Нашите пухкави другари показват възприятията си посредством езика на тялото и употребяват доста разнообразни елементи от него, с цел да ни покажат по какъв начин се усещат.

Когато се научите да разпознавате избрани черти на държанието на вашето котенце, ще можете елементарно да разберете, че то е щастливо и предостатъчно.

Вижте най-често срещаните признаци, че вашето котенце е същински щастливо.

Звуци

Котките могат да бъдат доста гласовите, изключително когато са щастливи. Високочестотните звуци са симптом на удовлетворение, до момента в който нискочестотните могат да подсказват за злощастие или неспокойствие. Мъркането също е добър индикатор, че вашата котка е щастлива.

Здрав външен тип

Ако котката се усеща добре, козината й ще бъде добре поддържана. Щастливото коте даже ще ближе козината на други котки, с които го срещате.

Спокойна поза

 Кога котката е щастлива?

Ако вашето коте спи с подпъхнати лапи, то се усеща умерено вкъщи си. Когато котката е в положително въодушевление, тя ще се свие на кълбо, с цел да наподобява по-мъничка. Опашката на радостната котка ще стои изправена, като единствено върхът ѝ ще бъде леко килнат, с цел да поздрави хората и другите домашни любимци, които тя приема за другари.

Очи

Очите на котката са доста изразителни. Внезапното разширение на зениците демонстрира, че котката е извънредно щастлива.

Сън

Местата, които котката избира за сън, могат да бъдат индикация за благополучие. Ако вашето коте спи покрай други котки или избере вашия скут за легло, това е сигурен индикатор за благополучие.

Игриво държание

Играта е превъзходен метод за котката да покаже щастието си. Вашето котенце ще си играе единствено с домашни любимци и хора, които харесват и на които има доверие.

Добър вкус

Добрият вкус е сигурен знак за щастлива котка. Вашият бухнал домакински любим може да ви изиска котешка храна, до момента в който се гали в краката ви или мяука настоятелно, до момента в който ви води до купичката за храна.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР