Като цяло, когато спортуваме, всички стигаме до точка на изтощение

...
Като цяло, когато спортуваме, всички стигаме до точка на изтощение
Коментари Харесай

Четири психологически трика, с които да подобрим спортните си постижения

Като цяло, когато спортуваме, всички стигаме до точка на безсилие и нямаме самообладание да свърши денят, с цел да се приберем. Тази отмалялост обаче от време на време е психическа, а не физическа.

В тази публикация преглеждаме четири психически трика за възстановяване на спортните достижения.

Мозъкът, като център на нервната система, е този, който изпраща заповедите и управлява съвсем всички процеси в тялото и мозъка. Той е обвързван с продуктивността и директно въздейства върху представянето ни във всяка активност, както ежедневна, по този начин и спортна.

Използването на мозъка в наша изгода е решаващо за реализиране на цели или триумф в спорта. Да се ​ съсредоточим върху задачите, ще ни накара да открием способността си да се усъвършенстваме и да реализираме доста повече, в сравнение с сме предполагали.

Психологическата мощ е от значително значение за спортните достижения. Не става въпрос единствено за елитни спортисти, само че всеки, който тренира и желае да се усъвършенства, би трябвало да има увереност, неизменност и положителни мисли, с цел да реализира задачата си.

Нека забележим някои значими аспекти, които би трябвало да вземем поради, с цел да използваме мозъка в наша изгода и да подобрим представянето си.

Доверете се на себе си: положителното самочувствие е определящ фактор.

Самоувереността ще ви помогне да постигнете най-хубавото си показване. Освен това е значимо да можете да го поддържате и да не го губите даже в неподходящи моменти.

Бъдете непрекъснати:

в никакъв случай не би трябвало да се отказвате, а да пробвате още веднъж и още веднъж, до момента в който постигнете задачата. Трябва да мислите положително и да опитате нови техники или тактики.

Справяне с разочарованията :

в този аспект средата на спортиста е доста значима, в допълнение към неговата персона. Подкрепата на фамилията, приносът на добър треньор и помощта на психолог могат да бъдат решаващи.

Управлявайте страстите :

гневът или разочарованието единствено ще попречат на възможностите за реализиране на задачата, защото ще повлияят на концентрацията и представянето. Атлетите се нуждаят от позитивни мисли, с цел да се усъвършенстват и да доближат върховото си показване.

Какви са тези четири умствени трика за възстановяване на спортните достижения?

1. Мотивация

Трябва да подготвим мозъка по най-хубавия метод, с цел да се оправи с упражнението. Трябва да се фокусираме върху обстоятелството, че можем да го реализираме и да почистим отрицателните мисли.

2. Помислете дали да не извършите още едно повтаряне

Става дума за предразполагане на мозъка да прави едно повтаряне повече, в сравнение с вършиме нормално. Например, в случай че по принцип вършиме 10 лицеви опори, да си наложите да постигнете 11.

3. Мислете, че товарът е по-лек

С тази тактика можем да улесним упражнението и да вдигнем действителното тегло на товара с по-малко старания. Например, в случай че ще вършим мъртва двигателна сила с товар 100 кг, би трябвало да се подготвим, че ще вдигнем 90.

4. Крайната премия като тласък

Винаги идва миг, в който сме изтощени и нямаме самообладание да завърши денят. Обикновено се случва тъкмо в последните минути или във финалното упражнение, в което би трябвало да поставим последни старания. Ключът е да изчистите изтощеното мислене и да се концентрирайте върху премията. Например горещият душ, когато се приберете у дома или знанието, че давате всичко от себе си, с цел да постигнете мечтаната фигура.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР