Като теглим чертата след евроизборите излиза, че всички печелят, а

...
Като теглим чертата след евроизборите излиза, че всички печелят, а
Коментари Харесай

Под гумите на джипа на Борисов

Като теглим чертата след евроизборите излиза, че всички печелят, а единствено ние, българските жители, губим. Бързам да уточня, че сходно на тези 28 % дали своят вот българи съм наясно защо съм дал своя вот и че възможните изгоди от вота биха могли да се чакат в идващите четири години от активността на Европарламента. Но съм с чувството за загуба по една елементарна причина - като се изключи Радан Кънев и пробуждащата се "Демократична България ", всички останали с нищо не са съдействали за смяната тук, в родината, макар че под една или друга форма са имали тази опция. И в този момент чакаме от същите да извършат смяната в Европейския съюз, каквато и да е тя?!

Дори и Радан Кънев носи тежести от близкото си минало - помним по какъв начин през 2014-а поддържа Бойко Борисов и дори прати Божидар Лукарски от Реформаторския блок за министър на стопанската система в кабинет "Борисов-2 ". Резултатът беше скръбен - дясното дефинитивно се разми на политическия небосвод и отстъпи място на явлението "дясно-център ", с идеолози Бойко Борисов и дясната му ръка Цветан Цветанов. Единствената изгода от това бе за тях и изключително за Цв.Цв., който от молитвени закуски в Съединени американски щати спастри голям апартамент с асансьор, до момента в който плещеше наляво и надясно за историческата роля на "дясно-център "-а.

Това е втората причина да чувствам случилото се като загуба - става известно, че "Апартаментгейт " няма никакво значение за властимащите. И са задоволително няколко кръгчета на Борисов с прословутия джип из страната, с цел да забравим кой от властта и доближените й каква тераса е придобил, или какъв дворец за посетители е вдигнал с парите на Европейски Съюз. Няколко кръгчета, няколко първи копки, рязане на лентички и хоп- все едно нищо не е било.

По-същественото обаче е, че финансовият министър Владислав Горанов ще излезе прав - Борисов още дълги години ще кара джипа. И това е третата причина, заради която ми настръхва косата. Чакат ни нови 40 години власт в името на народа, с автомагистрали, нараствания на заплати, стопански растеж и впрочем "пунта-мари ".

Иначе политическите партии завоюваха. Спечели да вземем за пример Сергей Станишев, този занаятчия на целувката, пред който се отваря късмет да се сбере с видния представител на Движение за права и свободи Делян Евро-Пеевски и да се прегърнат горещо на европейската сцена. А освен в българския парламент, както беше през юни 2013-а, когато Станишев като водач на Българска социалистическа партия благослови Пеевски за началник на ДАНС. Прегръдката им е допустима, даже и пред очите на някогашната му половинка Елена Йончева, с която се оказаха дружно на мотора на ПЕС в идващия европарламент. И няма изгледи някой от двамата скоро да падне оттова...

Втори мандат в Екологичен потенциал и за Мария Габриел, за която около сегашните избори си припомнихме, че по фамилия е Неделчева. Ако имаме вяра на премиера Бойко Борисов и до ден сегашен гласовата й поща дава отговор на тази фамилия. Но това са странични неща и те не пречат на просперитета й като брачна половинка на човек от близкия кръг на шефа на Европейската национална партия (ЕНП) Жозеф Дол. Който пък написа в Туитър след изборите, че с 12-та си победа над социалистите ГЕРБ щели да продължат да работят за българските жители и европейското развиване на България.

В цифрата на печелившите е и някогашната манекенка Ева Паунова, понастоящем Майдел, известна преди години с това, че е кръстница на София, най-малката щерка на зам.-председателя на ГЕРБ и дълготраен началник на предизборния щаб Цветан Цветанов.

Що се отнася до представителите на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и изненадата на вота Андрей Слабаков, занапред ще забележим с какво ще трансформират Евросъюза. Във всеки случай ще е забавно, в случай че в Брюксел всички пропушат...

Колкото до нас, няма смисъл да приказваме - нас ни чака джипът на Борисов...

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР