Като скромни определят резултатите от заседанието на Историческата комисия между

...
Като скромни определят резултатите от заседанието на Историческата комисия между
Коментари Харесай

Смесената историческа комисия отчете скромни резултати

Като скромни дефинират резултатите от съвещанието на Историческата комисия сред България и Северна Македония българските представители, заяви Българска национална телевизия.

В четвъртък и петък специалистите от двете страни обсъждаха българските забележки в учебниците за 7 клас в югозападната ни съседка, свързани със средновековна история. За богомилството са постигнали единодушие, за същността и произхода на Охридската архиепископия - договарянията ще продължат. Следващата среща ще е в София на 12 и 13 май.

" Срещата протече като цяло в положителна и колегиална атмосфера, само че съответните резултати от нея бяха извънредно лимитирани. На предходната среща в края на февруари бе реализиран прочут прогрес, само че този темп не бе съхранен и е извънредно занимателен в този момент, тъй че като цяло резултатите са скромни от последната среща. За богомилството като цяло постигнахме общо виждане и това е позитивният резултат от последната среща. Но диалозите не престават много постепенно по ред други въпроси ", съобщи доцент Наум Кайчев - заместник-съпредседател на Историческата комисия сред България и Северна Македония.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР