Като председател на Съвета на ЕС България ще продължи да

...
Като председател на Съвета на ЕС България ще продължи да
Коментари Харесай

Радев в Израел: Принос за успехите на страната имат и българските евреи

Като ръководител на Съвета на Европейски Съюз България ще продължи да поставя старания за намиране на трайни и ефикасни решения, водещи до мир и непоклатимост в района, съобщи в Израел президентът Румен Радев.

Държавният глава е на публична аудиенция в страната, а първата му среща бе с израелския му сътрудник Реувен Ривлин.

По думите на българския президент, през днешния ден страната Израел има ефикасни институции, народна власт и развито гражданско общество. „ Принос за тези триумфи имат и българските евреи, които избраха Израел за своята нова татковина, само че резервираха вечно връзката сред нашите два народа “, сподели Румен Радев.

Той уточни, че през днешния ден Израел показва напредничав модел за публично развиване, чийто триумф се крие в публичната ангажираност на жителите, качественото обучение, достойното възнаграждение, вложения в стопанската система и в браншове, където науката е поръчител за висока добавена стойност.

Държавният глава изрази убеденост, че двете страни ще продължат положителното си съдействие. „ Израел, като водеща страна на високите технологии, би имала интерес да влага в капацитета, който има България в тази посока “, сподели президентът Радев.

“Искам да Ви уверя, че като ръководител на Съвета на Европейски Съюз България ще продължава да поставя старания за възобновяване на договарянията и намиране на трайни и ефикасни решения, водещи до мир и непоклатимост в района. Вярвам, че ще продължим дружно да стоим твърдо против тероризма и ще работим за повишение на сигурността в района и света “, сподели в умозаключение българският държавен глава. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР