Като председател на Държавната агенция за закрила на детето, бих

...
Като председател на Държавната агенция за закрила на детето, бих
Коментари Харесай

ДАЗД организира обучителен семинар за директори и експерти от образователни институции

„ Като ръководител на Държавната организация за протекция на детето, бих желала да споделя, че е от значително значение да осигурим 4 неща: правото на достъп до обучение за всяко дете; качествено и приобщаващо образование; да подсигуряваме благосъстоянието на всяко дете – неговото физическо, психическо, прочувствено здраве и не на последно място да осигурим за децата безвредна среда.
Вярвам, че с този семинар всеки един от нас ще си тръгне по-уверен, обогатен и сигурен в решенията, които следва да взема в необикновената образователна 2020/2021 година С позитивност и знания дружно ще реализираме повече за децата. “
 ДАЗД прикани да се пазят децата на пътя ДАЗД прикани да се пазят децата на пътя
" Нашите деца, не са дребни възрастни, а са извънредно нежни създания, които са в развой на израстване. Те имат потребност от нас, възрастн...
С тези думи ръководителят на Държавната организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова откри двудневния обучителен семинар за шефове и специалисти на просветителни институции, отдаден на моделите за образование от разстояние в електронна среда в българската просветителна система и организацията на работа в изискванията на епидемиологична конюнктура.
Форумът се организира в интервала 10-11 септември 2020 година в Интер Експо Център, гр. София в партньорство с Пловдивския университет „ П. Хилендарски “, РУО – София-град, Съюза на работодателите в системата на националната култура в България, Сдружението на шефовете в системата на образованието в Република България.
Целта на провеждането му е да се подкрепят ръководителите на просветителни институции в България, като се срещнат с нужни организационни модели и ограничения за работа в изискванията на пандемичната конюнктура, стъпките за работа в спешна обстановка, с модели за развиване на мощните страни на децата, поддръжка за работа по избрани проблеми с деца и фамилии, несъмнено ръководство на данните и цифрови умения в смесено/хибридно образование.
Официалното разкриване на събитието бе подкрепено от министъра на труда и обществената политика госпожа Деница Сачева, зам.-министъра на образованието и науката инж. Таня Михайлова, шефа на Национлния инспекторат по обучение доктор Анелия Андреева и други.
 ДАЗД търси новаторски решения за поддръжка на децата и техните фамилии ДАЗД търси новаторски решения за поддръжка на децата и техните фамилии
Държавната организация за протекция на детето търси модерни решения за поддръжка на децата и техните родители, както и на експертите...
В първия ден от форума главните, показани тематики бяха развиването на мощните страни на децата, цифровите умения и онлайн връзката процеси в облака, стъпките за деяние на шефа в спешни обстановки и подпомагането на педагогическите експерти от шефа при реализацията на образованието от разстояние.
Във втория ден програмата на образованието е фокусирана върху организацията на новата образователна 2020/2021 година в изискванията на епидемиологична конюнктура, за което особено присъединяване във форума ще вземат кметът на София госпожа Йорданка Фандъкова, министърът на образованието и науката господин Красимир Вълчев и доцент Ангел Кунчев – основен държавен здравен контрольор на Р България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР