Като по-малък е в плен на Цар футбол, но бързо

...
Като по-малък е в плен на Цар футбол, но бързо
Коментари Харесай

Мартин Михайлов, ПСК „Черно море” : Плуването ме научи на перфектна организация и дисциплина!

Като по-малък е в плен на Цар футбол, само че бързо схваща, че магията, наречена плуване, е неговата пристрастеност. В началото го възприема повече като игра и развлечение, през днешния ден е изцяло предан на обичания спорт и тренира съществено.

Мартин Михайлов (14 г.), тренира под управлението на основния треньор на БГ първенеца ПСК „ Черно море ” Никола Петров, а първите си стъпки в плуването прави при Калоян Георгиев.

Предпочита бътерфлай и тил и последните му достижения от надпревари са точно в тези стилове – злато на 100 и 200 м бътерфлай и сребърни оценки в дисциплините 50 м бътерфлай и 50 м тил.  

Мартин признава, че спортът го учи на организация и дисциплинираност. И се радва, че сполучливо съчетава плуването с образованието си в Професионалната гимназия по компютърно  моделиране.

„ Мотивиран съм да упражнявам, да усъвършенствам персоналните си времена ”, споделя плувецът на ПСК „ Черно море ”, който мечтае един ден да взе участие на олимпиада.

Най-ценните препоръки, които му дава персоналният му треньор Никола Петров, са ориентирани към централизация и успокоение на старта и подобряването на стила, в който ще плува.

Мартин Михайлов е благополучен, че има достойнството да бъде част от най-хубавия тим в България – ПСК „ Черно море ”. Най-близките му цели са ориентирани към сполучливо показване на държаввното персонално отборно състезание за юноши младша и старша възраст. Шампионатът е на 29 юли във Варна.

Идолът му в плуването е Извънземния Майкъл Фелпс
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР