Като отговорни политици от управляващото мнозинство, искаме работещ и конструктивен

...
Като отговорни политици от управляващото мнозинство, искаме работещ и конструктивен
Коментари Харесай

ГЕРБ и ВОЛЯ се разбраха, партията на Марешки остава в парламента

„ Като виновни политици от ръководещото болшинство, желаеме работещ и градивен разговор с всички парламентарни сили “, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща с депутати от групата на ВОЛЯ, съобщи БГНЕС.
 
Срещата сред двете парламентарни групи пристигна, откакто предходната седмица от ВОЛЯ заплашиха, че напущат Народното събрание, предизвикани от неприятния метод, по който той работи. По-късно водачът на партията Веселин Марешки разясни, че депутатите му ще вземат участие във образуването на кворума, само че не и в дебатите в зала.
 
Днес стана ясно, че по време на диалозите са разисквани другите секторни политики, по които двете парламентарно показани партии са постигнали консенсус. Така ВОЛЯ остават в пленарна зала и ще продължат да вземат участие в работата на законодателния орган.
 ГЕРБ и ВОЛЯ БГНЕС
Цветан Цветанов разясни, че диалогът сред двете обединения е почнал с финансовата част – работата на приходните организации, увеличението на Брутният вътрешен продукт, опцията в края на управническия мандат минималната пенсия в страната да стане 240 лева, както и да се усили междинната работна заплата. По думите на Цветанов по време на разискванията водачът на ВОЛЯ е сложил като тематика и нуждата от икономическо развиване на Северозападна България.-->
 Цветан Цветанов БГНЕС
„ Имаме рекордно ниска безработица, която към този момент е някъде към 5,2%. В края на управническия мандат се планува тя да бъде 4%. Имаме растеж на износа, имаме растеж на вложенията. Най-голямата заслуга на настоящия парламент е, че съумя да одобри законодателство, което да даде опция от 1 януари 2018 година цялата електрическа енергия на свободния пазар да се продава транспарантно, посредством енергийна борса “, похвали се още Цветанов.
 
Той увери, че разговорът сред двете партии не може да се преглежда като договорка и прикани на него да се гледа като разискване на действителни политики. Поет е ангажимент и за още срещи сред двете политически обединения.
 ГЕРБ и ВОЛЯ БГНЕС
От своя страна водачът на ВОЛЯ благодари на ГЕРБ за бързата реакция и за бързото отзоваване на желанието им за диалог.
 
„ Дали партиите, определени да ръководят със своята стратегия, я извършват? Това е най-важното и на това искахме да наблегнем. Слава Богу, че това се случва “, съобщи Веселин Марешки. Той добави още, че е впечатлен от професионализма, който са излъчили депутатите на ГЕРБ по време на срещата.
 
„ Това беше значимо, тъй като непознавайки добре тяхната стратегия и незнаейки доклада за осъществяването ѝ, можеше да вземем и голословни решения, които в последна сметка да навредят и на страната “, сподели още Марешки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР